Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kuchyně jsem chtěl vyrábět, ne jen montovat. Důležitá je pro nás kvalita a poctivost, říká majitel Kuchyně Rondo

PR článek

Truhlařině se chtěl Tomáš Zimmel věnovat už jako dítě, když pozoroval svého dědu při práci se dřevem. Během zranění z fotbalu měl čas přemýšlet a tehdy se zrodil nápad na vlastní dílnu, kde by si plnil nejen svoje sny, ale hlavně sny svých zákazníků. Vznikly tak Kuchyně Rondo, které daly život stovkám domovů. Kuchyně připravují s tou největší péčí, od prvotního nápadu až po kompletní montáž. Vše kvalitně, chytře a poctivě. Pokud uvažujete o nové kuchyni, měli byste navštívit studio v Suchém Vrbném. Odnesete si nejen dobré nápady, ale i dobrý pocit z budoucí spolupráce.

Otázka na začátek bude asi jednoduchá. Jak jste se dostal k truhlařině?
Tak začalo to už na škole, a hlavně po ní, kde jsem se k oboru dostal blíže. Vyzkoušel jsem si to pod vedením jednoho menšího truhláře, pak ve větší firmě, kde jsem se dostal do kontaktu s většími stroji a vlastně celkově k celému tomu oboru. Bohužel ale do toho přišlo zranění z fotbalu a byl čas přemýšlet co dál. A protože jsme u našich měli velkou zahradu, přemluvil jsem tátu, abychom tam postavili malou dílnu, kde bych si mohl začít truhlařit už jako Tomáš Zimmel.

A proč zrovna truhlařina? Nebo kde se vzalo, že vás lákal zrovna tenhle obor?
Myslím, že to přišlo už někdy v deseti letech. Můj děda si doma vyráběl věci ze dřeva a mně se to vlastně vždycky líbilo. Když jsme se pak ve škole měli rozhodovat, co budeme dělat, pro mě bylo jasné, že půjdu do truhlařiny.

Pojďme tedy ke Kuchyním Rondo. Po zranění jste začal pracovat ve vlastní truhlárně. Teď sedíme ale u vás na Dobrovodské ulici, kde máte krásné studio a kousek odtud na Srubci máte velkou dílnu. Jak jste se z dílny na zahradě u rodičů dostal až sem?
Měl jsem velké štěstí na prvního většího zákazníka a i na obchodního partnera, se kterým se nám podařilo rozjet celou značku. Vyloženě Kuchyně Rondo budou slavit už deset let. A důvod, proč to celé vzniklo byl vlastně jednoduchý. Chtěl jsem dělat kuchyně, které i sám vyrobím a budou opravdu kvalitní.

Co je vaše „gro“?
Je to určitě dobrá kombinace designéru, výroby a montáže. Nechtěl jsem montovat kuchyně překoupené od velkých korporátů, které nemají duši, chtěl jsem vyrábět opravdu kvalitní kuchyně na kvalitních strojích s pečlivě vybranými kvalitními komponenty. To se mi splnilo. Zákazníkům dokážeme splnit téměř každé přání, dokážeme udělat kuchyně nejen klasické, ale i atypické. Chceme, aby se zákazníkům hotová kuchyně hlavně dobře používala a cítili se v ní skvěle. Nejsme svázáni typickou výrobou a to nám dává jistou svobodu.

Výhodou je také to, že mám na navázané další partnery, kteří nám pomáhají dokončovat zakázku do úplného konce. Jde o kameníky, vodáky, elektrikáře, sklenáře a další.  A nesmím zapomenout na opravdu kvalitní lidi, které jsem postupem času nabral a bez kterých by to takhle skvěle nefungovalo.

Kdybych k vám přišla jako zákazník, jak bude celý ten proces vypadat? Od začátku až po první vaření v nové kuchyni…
Tak když k nám zákazník přijde, představíme mu náš produkt, ukážeme mu kuchyně, které máme na studiu a popovídáme si o tom, jaká je vlastně jeho představa. Následně připraví designer vizualizaci, jak by mohla kuchyně vypadat a fungovat. Připravujeme je v 3D a musím říct, že jsou to opravdu profesionální obrázky. Pokud je klient spokojený, vše putuje na dílnu. Následně jedeme na montáž, po které nastupují naši partneři, kteří kuchyni, jak já říkám, oživí. Vše se zapojí, připojí, osvítí a může se vařit. Na vše máme razítko, takže zákazník se nemusí starat vůbec o nic, a to je další velká výhoda u nás. Od té výroby po montáž je to standardně zhruba 6 až 8 týdnů.

Zcela výjimečně to dokážeme ale i rychleji. Zakázku zvládneme třeba i za tři týdny, ale to je věc, kterou bych raději vůbec neměl říkat nahlas. (smích)

Pro zákazníky je určitě důležitá i cena. V jaké cenové relaci se u vás pohybujeme?
Je to samozřejmě zákazník od zákazníka. Je totiž potřeba si uvědomit, že do kuchyně patří i spotřebiče, a to je aspekt, který cenu zvedá. Pokud chce klient alespoň nějakou kvalitu, tak je potřeba počítat s cenou za všechny spotřebiče, dřez a baterii. Takový ten střed je ale kolem 200 až 250 tisíc za kuchyň se spotřebiči. Záleží opravdu na tom, co všechno si zákazník řekne. Každá nabídka je individuální a cenu ovlivňuje spousta faktorů.

Kuchyně Rondo najdete na Dobrovodské 2284 v Českých Budějovicích
Telefon: +420 775 020 314
Email: info@kuchynerondo.cz

Jaký je teď v kuchyních trend? Co nejvíce vyrábíte?
Myslím, že je to jednoduchost, praktičnost a přírodní barvy. Pokud je zákazník náročnější, tak si lidé rádi velmi často připlatí třeba za přírodní kámen na pracovní desku, bezúdržbové materiály či kombinované spotřebiče s párou.

Vyrábíte kromě kuchyní i ostatní nábytek?
Ano, vyrábíme. Nejvíce cílíme samozřejmě na kuchyně, ale když chce někdo vyrobit dětský pokoj nebo obývák, tak to samozřejmě také umíme.

A jaké máte plány do budoucna? Plánujete nějaké inovace? Změny?
Já mám takovou vizi, že bych chtěl všechno propojit na Srubci, kde by byla jak dílna, tak i studio. S výhledem na celé Budějovice, se špičkovým servisem. Mám to úplně přesně v hlavě a moc bych si přál, aby se tohle povedlo. A ohledně nějakých inovací nebo modernizací… to je proces, který se děje přirozené a pořád. I díky tomu se k nám naši zákazníci vracejí a doporučují nás dál, za což jsem opravdu rád.

Předpokládám, že je pro vás i zákazníky lepší, když se k vám objednají…
Určitě. Vždycky je lepší předem si domluvit schůzku. Je potom jisté, že bude mít daný kolega na zákazníky dostatek času a budou moci probrat všechny nápady a přání.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Kuchyně Rondo, kuchyně, výroba, České Budějovice, Tomáš Zimmel, zakázková výroba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kuchyně jsem chtěl vyrábět, ne jen montovat. Důležitá je pro nás kvalita a poctivost, říká majitel Kuchyně Rondo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.