Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

ČEZ na prázdniny otevírá Jadernou elektrárnu Temelín

PR článek

Nejdříve si elektrárnu prohlédnout virtuálně a pak si ji projít ještě reálně. Takovou možnost mají o prázdninách zájemci o prohlídku jihočeské Jaderné elektrárny Temelín. V omezených skupinách budou pravidelné exkurze do provozu největšího českého bezemisního zdroje probíhat v pátek, sobotu a neděli. Na prohlídku ČEZ zve běžné návštěvníky, přijet mohou ale i cyklisté nebo vyznavači elektrokol. Registraci spouští už od tohoto pondělí.

Tříhodinový program začíná v Infocentru Jaderné elektrárny Temelín virtuální prohlídkou tzv. ReakTour. Během ní se návštěvníci dostanou do nejstřeženějších míst elektrárny, jako je například reaktorový sál, sklad čerstvých palivových souborů nebo velín. „Poté se účastníci projdou střeženým areálem elektrárny, kde se podívají například do skladu použitého paliva nebo k těsné blízkosti chladicí věže,“ říká Kateřina Bartušková, vedoucí informačních center Skupiny ČEZ.

Zájemci se mohou na exkurzi přihlásit na webové Infocenter Skupiny ČEZ. „Počet míst jedné exkurze je omezen na šestnáct. Termínů je sice dost, ale na základě předchozích zkušeností očekáváme poměrně velký zájem,“ doplnila Kateřina Bartůšková.

Celkově tak na prázdniny energetici připravili 35 termínů s kapacitou 560 míst. Prohlídka areálu je určená pro osoby starší 15 let. Ti, co přijedou na elektrokolech, mohou navíc své bicykly nabít přímo bezemisní jadernou elektřinou z dobíjecích stanic umístěných před infocentrem. V zámeckém parku kolem infocentra si mohou zájemci projít ptačí stezku nebo nakouknout do útrob včelích úlů. První exkurze začíná už v pátek 30. června.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČEZ, Temelín, prázdniny, prohlídky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČEZ na prázdniny otevírá Jadernou elektrárnu Temelín  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.