Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Město začalo upravovat park u Mánesovky. Práce potrvají 120 dní

Město začalo s úpravou parku u ulic Mánesova a Čechova. Práce potrvají 120 dní a vyjdou na šest milionů korun včetně DPH. Na místě vzniknou nové cesty, pobytové schody, nové veřejné osvětlení a mobiliář. V plánu je také výsadba nových stromů.

„Úprava parku právě začala. Potrvá 120 dní a bude stát 6 milionů korun včetně DPH. Je to prostor podél komunikace II. třídy a obslužných komunikací v ulicích Čechova a Vrchlického nábřeží,“ popsal náměstek primátorky Petr Maroš (ODS). 

O projekt se zasadil spolek Akční Budějčáci, jehož členem je nynější pirátský zastupitel Martin Novotný„Je to výsledek více než dlouleté práce mě a mých kamarádů. Jsme velmi rádi, že přípravy dospěly do finále a revitalizace parku začne,“ okomentoval Novotný prostřednictvím spolku na sociálních sítích.

V parku vznikne nová mlatová cesta, dojde k instalaci nového a přemístění původního mobiliáře, veřejného osvětlení a také úpravě zeleně. Několik pokácených stromů by měly nahradit nové, vysazeny budou nové trvalky a v plánu je také zatravnění stávajících svahů a ploch. U Mlýnské stoky také vzniknou pobytové schody. 

„Součástí prací je i dočasné odstranění a náhrada dopravní značky v rámci zařízení staveniště, zřízení koridorů pro pojezd techniky, ve kterých bude zajištěna ochrana kořenových systémů stromů proti poškození pojíždějící technikou," doplnil Maroš. Zhotovitelem je firma K-Building CB.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky město, české budějovice, revitalizace, park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město začalo upravovat park u Mánesovky. Práce potrvají 120 dní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.