Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zájem o některé turistické cíle na Lipně je stejný jako loni, vrátili se cizinci

Zájem o některé turistické atrakce na Lipně byl letos v červenci podobný jako loni. Největší výletnické cíle v Lipně nad Vltavou, což jsou Stezka korunami stromů a areál Království lesa, navštívilo od 1. do 23. července kolem 40 tisíc lidí. Je to podobné jako loni. Hotel Element, v němž je 100 pokojů, je teď plný. Novinářům to řekl ředitel firmy Lipno Servis ze skupiny Conduco Matěj Kratochvíl.

"Návštěvnost se vyvíjí velmi podobně jako v loňském roce, což vzhledem k situaci, ve které jsme a ve které je i ekonomika, považujeme za pozitivní zprávu a dobrý výsledek. Pozorujeme dlouhodobý trend, na kterém jsme Lipno postavili, a to je nabídnout lidem co nejkvalitnější službu za cenu, kterou budou brát jako přijatelnou. Díky tomu, že to děláme dlouhodobě, nevidíme zásadní rozdíl (proti loňsku). Doprovodné služby netrpí, tržby v restauracích a gastru se vyvíjí velmi podobně (jako loni) a v ubytování je to taky podobné," řekl Kratochvíl.

Stezku korunami stromů navštívilo za zmíněné červencové období zhruba 28 tisíc lidí. Provozovatelé uvedli, že to není špatný výsledek. O lipenský kemp Modřín je meziročně mírně větší zájem. Teď je plný zhruba ze tří čtvrtin. "Tam je vidět velký nárůst zájmu u cizinců, a to zásadní, který kompenzuje trošku sníženou poptávku Čechů," komentoval Kratochvíl.

Někteří ubytovatelé u lipenské přehrady dokonce zaznamenali meziroční nárůst zájmu. Jde přibližně o deset procent v porovnání s loňským rokem. "Zaznamenali jsme také v oblasti ubytování velmi vysoký nárůst počtu rakouských turistů z nejbližšího okolí. Není výjimkou, že tu tráví rodina týden z nedalekého Rohrbachu, Freistadtu nebo Lince. Doposud rodiny z této oblasti volily Lipno hlavně jako jednodenní a krátkodobý výletní cíl," řekl provozovatel apartmánového ubytování v Lipně nad Vltavou a hotelu Vltava ve Frymburku Jiří Falout.

Naopak Turistický spolek Lipenska, který jako destinační společnost zahrnuje oblast od Stožce po Rožmberk, zaregistroval mírný pokles počtu turistů. "Chceme věřit, že ještě v průběhu prázdnin dojde ke změně k lepšímu. Ono je to každý rok podobné, jsou extrémně silné státní svátky Cyrila a Metoděje, pak zájem na týden až dva poleví a s koncem července a se srpnem návštěvníci opět přijíždějí ve větší míře," uvedl předseda spolku Jiří Mánek.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kemp Modřín

Štítky ČR, turistika, památky, rekreace, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o některé turistické cíle na Lipně je stejný jako loni, vrátili se cizinci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.