Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tesco nabízí mladým širokou škálu uplatnění. Studenti se mohou hlásit do absolventských programů

PR článek

„V Tesco je každý vítán“, tak zní jedno z mot společnosti Tesco, kterým akcentuje důraz na diverzitu a inkluzi ve svých řadách. Pro společnost je důležité, aby v rámci celkového počtu zaměstnanců byly i nadále zastoupeny různé věkové skupiny, a proto nabízí i řadu programů na podporu zaměstnanosti mladých lidí.

Mladá generace přináší do společnosti nové nápady, ale i odlišné pohledy na problémy, se kterými se potýkáme a rovněž nám umožňuje získat větší přehled o tom, co mladý zákazník očekává od nakupování. Mladší kolegové a kolegyně do práce často přicházejí přímo ze škol, většinou bez jakýchkoliv pracovních zkušeností. Pro každého z nich je to obrovská životní změna vyžadující zvláštní podporu či flexibilnější přístup v jejich vedení, a to zejména v prvních třech měsících od svého nástupu. My v Tesco tomuto procesu říkáme „Great 90 Days“, kdy se snažíme maximálně usnadnit všem nově příchozím zaměstnancům nástup do naší společnosti,“ říká o zaměstnávání mladých Petr Pokorný, personální ředitel společnosti Tesco.

Pro podporu zaměstnanosti mladé generace využívá Tesco svých talentových programů, ale také intenzivně spolupracuje s učilišti, středními i vysokými školami, účastní se vzdělávacích veletrhů a pořádá nebo se podílí na odborných diskusích a panelech.

Program pro absolventy a absolventky vysokých škol „Graduate“ skýtá jedinečnou příležitost pro ty, kteří přemýšlí nad profesní dráhou v rámci centrální kanceláře. Program nabízí možnost vyzkoušet si různé pozice v rámci týmů z různých částí podnikání společnosti. Absolventi a absolventky stráví nějaký čas na provozovnách a v distribučním centru, kde se seznámí se samotným jádrem podnikání, větší část programu pak probíhá v rámci centrální kanceláře.

Jedním z absolventů programu je Patrik Žižka, který k programu řekl následující: „Během programu jsem měl možnost získat mnoho cenných dovedností a znalostí, byl jsem součástí týmu talentovaných a zkušených profesionálů, od kterých jsem se mohl učit a získat cenné rady, mentorství a podporu při rozvoji mých dovedností. Program mi poskytl jedinečnou příležitost pochopit různé aspekty maloobchodního prostředí a zlepšit své komunikační a analytické schopnosti. Program vřele doporučuji všem absolventům, kteří vědí, že by rádi pracovali v retailovém odvětví, ale zatím si ještě nejsou dostatečně jisti, o jaké konkrétní oddělení by měli zájem. Díky Graduate Programu mají možnost výběru z velkého množství možností napříč odděleními celé společnosti. Pokud bych měl možnost, určitě bych do toho šel znovu.“

Patrik Žižka. 

Program „Young Leaders“ se naopak zaměřuje na absolventky a absolventy středních škol, kteří se chtějí připravovat na manažerskou roli v rámci provozních jednotek, přičemž nevyžaduje vysokoškolské vzdělání. Tento rozvojový program poskytuje cílenou odbornou přípravu, která účastníkům umožňuje získat technické i behaviorální dovednosti nezbytné pro vedení týmu.

Aneta Šišková. 

„V době, kdy jsem zasílala svou přihlášku do programu, jsem již tři roky ve firmě pracovala, nejprve jako brigádnice a následně pak i na částečný úvazek jako pracovnice obchodního provozu. Rozhodovala jsem se tehdy, jaká bude má další profesní cesta a jednou z možností byl právě program Young Leaders, který jsem si nakonec vybrala. Když si vzpomenu na svůj rok s programem, musím říct, že mi umožnil poznat spoustu nových lidí, pochopit, jak vše funguje a navazuje na sebe, čímž mi v mnoha ohledech otevřel do budoucna dveře k další velmi rozmanité kariéře, kterou Tesco beze sporu nabízí,“ říká Aneta Šišková, která nyní působí na pozici manažerky obchodní jednotky.

Více informací o příležitostech pro mladé naleznete na stránkách ZDE

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky tesco, studenti, práce, škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Ale nezapomeňte že to vedou všudezdejší viz svobodny-svet.cz : Má práce v Kauflandu bylo okrádat dodavatele (samozřejmě naše místní). Na FTV Prima Zlato národu ukradeno. A dále čtěte ve vláknech diskuse pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně o důvodech dnešního marasmu. Přijďte všichni ke všem volbám říct mafii a dost. Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte 16.9. na Václavské náměstí. O agentech viz na yt Nachtman.

Pondělí, 14. srpna 2023, 15:09Odpovědět

Tesco nabízí mladým širokou škálu uplatnění. Studenti se mohou hlásit do absolventských programů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.