Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Země živitelka láká na nejsilnější traktor i největšího osla. Vyhrajte vstupenky a užijte si živitelku zadarmo

PR článek

Nejsilnější sériově vyráběný pásový traktor na světě, největší osel i soutěž v rychlostní střiži ovcí. Nejen na to láká 49. ročník agrosalonu Země živitelka. Nejmenší návštěvníci se můžou tradičně těšit na Dětský zemědělský svět, v Pivovarské zahradě vystoupí Marcela Březinová, Petr Kolář nebo Petra Janů. Země Živitelka začíná ve čtvrtek 24. srpna a trvá až do úterý 29. srpna. Soutěžte o vstupenky!

Země živitelka je největší a nejvýznamnější akcí svého druhu a rozsahu, určená pro odbornou i laickou veřejnost, zaměřující se na zemědělský sektor napříč všemi jeho obory v České republice. Agrosalon propaguje i kvalitní české potraviny,“ říká předseda představenstva Výstaviště České Budějovice Mojmír Severin.

Letos se představí více než šest stovek vystavovatelů. Českou premiéru bude mít sklízecí mlátička a to pouhý měsíc po premiéře světové, poprvé proběhne klubový šampionát plemene dexter, kterého se účastní také předseda klubu dexter Karel Roden, svoji expozici bude mít i Jihočeské zemědělské muzeum. Na předvadišti se vystřídají například starokladrubské koně, ovce valašská nebo ovce plemene zwartbles. Poprvé návštěvníci uvidí největší plemeno domácího osla.

Národní dožínky i vzpomínka na Švehlu

V sobotu se budou na agrosalonu Země živitelka slavit národní dožínky. „Spoluorganizátorem je Agrární komora ČR. Letos se poprvé Národních dožínek účastní Mons. Dominik Duka, kardinál římskokatolické církve a emeritní 36. arcibiskup pražský,“ prozradila mluvčí českobudějovického Výstaviště Michaela Čeňková.

Ročník s číslem 49 se také nese v duchu připomenutí 150 let od výročí narození Antonína Švehly, který byl bezesporu jednou z nejvýznamnějších osobností a hybatelem agrárního dění v minulém století.

Bohatý kulturní program a zábava pro děti

Pro malé návštěvníky bude připravený Dětský zemědělský svět, kde si užijí například dýňobraní, sokolnictví nebo Hravou farmu, jejíž součástí je dřevěná farma i dřevěné traktory. Vyzkouší si třeba orbu pluhem nebo sušení sena.

Pivovarská zahrada je místem, kde probíhá bohatý doprovodný program. Vystoupí například Petra Janů, Marcela Březinová a Petr Kolář, v rámci sobotních národních dožínek jihočeský folklorní soubor Kovářovan.

Země živitelka, 24. – 29. 8. 2023, Výstaviště České Budějovice.

Online vstupenky, informace o parkování, otevírací době a podrobný program ZDE

Detaily k agrosalonu Země živitelka jsou i na facebooku a instagramu Výstaviště České Budějovice.

Soutěž byla ukončena, vítěz byl kontaktován. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky výstaviště, země živitelka, výstava, české budějovice, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Někde jsem ale četl že pavek nepřijede. O důvodech dnešního marasmu čtěte zde ve vláknech diskuse pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně

Pátek, 18. srpna 2023, 11:52Odpovědět

Země živitelka láká na nejsilnější traktor i největšího osla. Vyhrajte vstupenky a užijte si živitelku zadarmo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.