Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

ČEZ Lipno Sport Festival jde do finále. Poběží se na Stezku a zahraje Xindl X nebo Monkey Business

PR článek

Ani jeden zbytečně promarněný den, žádná výplňová oddechovka. ČEZ Lipno Sport Festival si udržuje zběsilé tempo, které nasadil hned při pátečním startu. Už sprintuje za napjatě očekávaným víkendovým vyvrcholením, které ozdobí běžecké závody a Eva Adamczyková.

Po úvodním víkendu se sobotním cyklistickým tahákem ČEZ Kolem Lipna sice lehce osiřelo koncertní pódium, ovšem sportovní aktivity nepolevily ani zdaleka. Na scénu se dostal třeba veslařský šampion Václav Chalupa se svými lekcemi i soutěžemi na trenažérech, umění chůze po laně ukazovala slacklinerka Anna Kuchařová, v intenzivních workshopech s dětmi neúnavně pokračoval parkourista Jaroslav Chum.

„Právě parkour je mezi dětskými návštěvníky nesmírně oblíbený, ale jsem samozřejmě velmi spokojená s průběhem celého lipenského festivalu,“ hlásila ředitelka akce Kateřina Neumannová a pochvalovala si dost možná rekordní účast. „Chodí tisícovky návštěvníků, které lákají a zajímají opravdu všechny sporty. Moc mě potěšila slova chvály i od samotných sportovců, z nichž mnozí si po prvním víkendu sami prodloužili pobyt, jak moc se jim u nás líbilo,“ prozradila.

Úterní program se nesl ve znamení paralympijského dne. Desítky plavců si nenechaly ujít možnost zasoutěžit si se zlatým z paralympiády Arnoštem Petráčkem, hvězdou celé akce byl pochopitelně Jiří Ježek. Nejúspěšnější cyklista paralympijské historie se mimo jiné nechal vyhecovat a vylezl až na vrchol lezecké stěny! „Byla to pro mne v lezení premiéra a musím přiznat, že to bylo poměrně náročné. Ale já výzvy miluji a jsem moc rád, že jsem si to zkusil,“ přiznal. Ve středu pak z dalších sportů přibyl baseball a opět ožilo festivalové pódium při koncertu kapely Cirku La Putyka a epické show Snowflakes: Amerikánka. Právě ve středu navštívil festival i předseda Národní sportovní agentury Ondřej Šebek.

12. ročník lipenského festivalu se přehoupl do své druhé poloviny, která nabídne neméně atraktivní podívanou. Nadále jsou k dispozici všemožné aktivity včetně dětské cyklodráhy, zóny se sportovními hrami, líté boje budou probíhat v beach volejbalu či street basketbalu. Čtvrtečním highlightem je oblíbená škola jízdy ve flow trailu, v pátek bude pro změnu dávat svoje lekce elitní český šermíř Alexander Choupenitch. Velkou zábavu pak při avizovaném krásném počasí slibují soutěže v paddleboardingu. Tahákem bude i večerní kulturní program s Emmou Smetanou a Jordanem Hajem, po nichž vystoupí skupina Ready Kirken.

Víkend pak bude bezpochyby parádním vyvrcholením lipenské sportovní show. Sobota nabízí mimo jiné i atraktivní Letní Lipenský biatlon a exkluzivní kulturní program, mezi tři koncerty Xindla X, Monkey Business a Tata Bojs se navíc vmáčkne i druhá velká autogramiáda sportovců i s Evou Adamczykovou.

Závěrečný festivalový den pak přinese třešničku na dortu v podobě běžeckých závodů. Dětské běhy na 300 a 800 metrů budou předzvěstí ČEZ Lipenského půlmaratonu, Lipenské desítky a Rodinného běhu na 3 km. Na startu se kromě vytrvalkyně Marcely Joglové objeví i snowboardingová hvězda Eva Adamczyková. Všichni zájemci se mohou registrovat nejpozději hodinu před startem – buď přímo na místě, ale raději předem online na stránkách www.lipnosportfestival.cz. Přijeďte, litovat rozhodně nebudete!

Ohodnoť článek

Štítky lipno sport fest, lipno, lipno nad vltavou, sport, kultura, program, hudba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČEZ Lipno Sport Festival jde do finále. Poběží se na Stezku a zahraje Xindl X nebo Monkey Business  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.