Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Téměř 250 lidí v dřevákách se procházelo Volary. Nejstaršímu účastníkovi bylo 80 let

Celý víkend se ve Volarech oslavovalo dřevo. Vyvrcholením nedělního programu byl pokus o překonání rekordu počtu lidí v dřevákách. I přesto, že se to nepodařilo, na náměstí se sešlo téměř 250 lidí v této lidové tradiční obuvi. Jeden z účastníků přijel až ze Slovenska, nejstaršímu bylo 80 let.

Rekord v počtu lidí v dřevákách drží Volary z roku 2020. Tehdy se sešlo 310 nadšenců. „V úplně prvním ročníku se sešlo 170 lidí. Další rok, na těch 310, to byl ohromný skok, takže se nám to letos bohužel překonat nepodařilo. Ale téměř 250 lidí je také skvělý počet, hlavně to byla sranda a lidi se bavili,“ řekl za organizátory Jaroslav Pulkrábek, ředitel Kulturně informačního centra Volary.

Téměř polovina účastníků podle něj nebyla z Volar. „Nejdál, odkud k nám přijeli byl člověk ze Slovenska, nejmladšímu účastníkovi bylo půl roku a nejstaršímu bylo 80 let,“ dodal Pulkrábek s tím, že překonání rekordu měl být spíš vedlejší efekt skvělé akce. V příštím roce ji chtějí opakovat.

Událost byla součástí Volarských slavností dřeva. V sobotu večer na náměstí vystoupilo několik hudebních kapel. „Pochod v dřevákách sice rekord nepřekonal, povedlo se nám ale překonat jiný. Během včerejšího vystoupení kapely Jelen bylo náměstí úplně plné. To se tady ještě nikdy nestalo,“ řekl se smíchem Pulkrábek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jaroslav Pulkrábek

Štítky Volary, dřeváky, rekord, Volarské slavnosti dřeva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Téměř 250 lidí v dřevákách se procházelo Volary. Nejstaršímu účastníkovi bylo 80 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.