Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Aktivní pohoda v jižních Čechách? A už jste zkusili elektrokolo?

PR článek

Jižní Čechy se svou bohatou historií a malebnou krajinou pokrytou téměř 10 000 kilometry značených cyklotras jsou ideálním cílem pro příznivce cykloturistiky. „Elektro trend“ láká do regionu stále více návštěvníků a nabízí i nadstandartní zázemí v podobě půjčoven elektrokol a dobíjecích míst.

V poslední době lze ve zvýšené míře pozorovat stoupající zájem návštěvníků jižních Čech o poznávání našeho regionu z elektrokola. Tento trend odráží rostoucí povědomí o ekologii, zdravém životním stylu a pohodlném způsobu dopravy.

Pohyb na kole podporuje fyzickou kondici a zlepšuje náladu. S elektrickými koly mohou i méně zkušení cyklisté bez problémů zdolávat kopce a užívat si jízdu bez nadměrné námahy. Elektrokola tak umožňují poznat daleko více míst ve městech, na venkově nebo po lesních terénních stezkách.

„Turistům vycházíme vstříc a na naší webové stránce jsme pro ně připravili jak tipy na cyklovýlety, tak i seznam míst, kde si mohou elektrokolo půjčit a kde je možné elektrokolo dobít. Díky skoro šedesáti dobíjecím místům se turista nemusí obávat, že mu na výletě dojde „šťáva“. Většina z nich je bez poplatku a cyklista tak může využít čas i k dobití svých baterek například návštěvnou restaurace nebo prohlídkou místních atraktivit,“ uvádí ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu, Petr Soukup.

Jihočeský kraj rozpoznal potenciál tohoto způsobu doprav, který spojuje moderní technologie s láskou k přírodě a aktivně podporuje rozvoj cyklistické infrastruktury. Rozšiřování sítě cyklistických tras vytváří prostor pro bezpečný a pohodlný pohyb na elektrokolech. To zároveň podněcuje cestovní ruch a umožňuje návštěvníkům objevovat krásy regionu z nové perspektivy.

Jihočeská krajina disponuje ideálním terénem pro nadšence i méně zdatné cyklisty a nabízí více než 100 tipů na cyklovýlet pro všechny skupiny návštěvníků. Nechte se strhnout tímto trendem i vy a objevte krásy jižních Čech na vlastním elektrokolovém dobrodružství.

Jihočeská centrála cestovního ruchu (JCCR) je organizace zřízená Jihočeským krajem k výkonu funkce destinačního managementu pro region jižní Čechy. Hlavním cílem je realizace projektů zaměřených na rozvoj turistické nabídky a prezentace regionu jako turisticky atraktivní destinace v tuzemsku i zahraničí. Tvoří produktové linie a zajišťuje vydávání tištěných propagačních materiálů. JCCR je provozovatelem Informačního systému cestovního ruchu Jihočeského kraje na www.jiznicechy.cz. JCCR koordinuje činnost turistických oblastí na území Jihočeského kraje, spolupracuje s městy a obcemi, infocentry a subjekty cestovního ruchu z veřejného i soukromého sektoru. Úzce spolupracuje s agenturou CzechTourism, včetně jejích zahraničních zastoupení, komunikuje a spolupracuje se zahraničními partnery při tvorbě a realizaci přeshraničních projektů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky jižní čechy, výlet, příroda, jihočeský kraj, cestování, rodina, elektrokolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktivní pohoda v jižních Čechách? A už jste zkusili elektrokolo?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.