Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Živitelku navštívilo přes 110 tisíc lidí. Příští rok oslaví výstava 50 let

Rekordní počet odborných vystavovatelů, přes 110 tisíc návštěvníků. Letošní 49. ročník agrosalonu Země živitelka byl podle pořadatelů po obchodní stránce mimořádně úspěšný. V příštím roce oslaví nejnavštěvovanější zemědělská výstava padesáté narozeniny.

„Letošní ročník agrosalonu Země živitelka 2023 se nesl ve znamení velkého úspěchu, a to i přes nepříliš příznivé počasí. Máme jen ty nejlepší zpětné vazby od našich vystavovatelů. Překročili jsme hranici sto tisíc návštěvníků. Výstavní plochy byly obsazeny rekordním množstvím odborných vystavovatelů. I po obchodní stránce se jednalo o mimořádně úspěšný́ ročník,“ uvedl předseda představenstva Výstaviště České Budějovice Mojmír Severin.

Do areálu českobudějovického výstaviště přijelo přes 600 vystavovatelů. Návštěvnost se podle organizátorů zastavila na 111 886 návštěvnících.

Mottem letošní výstavy bylo „Na cestě k udržitelnosti“. Tematicky navazovala Živitelka na předchozí ročník. Zaměřila se zejména na novinky z oblasti zemědělské techniky, myslivosti, rybářství, potravinářství, chovu hospodářských zvířat, z oblasti výzkumu a vzdělání a velkým tématem byly také české potraviny. Poprvé se zde konal klubový́ šampionát plemene dexter, potřetí soutěž v rychlostní střiži ovcí.

Na letošním ročníku chyběl prezident Petr Pavel, který čerpal v době konání dovolenou. Zahájení se ale zúčastnil předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS), ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) nebo premiér Petr Fiala (ODS).

Začala Země živitelka. Úvodní slova premiéra Fialy doprovázel pískot

V areálu českobudějovického výstaviště dnes začal oblíbený agrosalon Země živitelka. Ten letos přilákal přes 600 vystavovatelů z Česka i zahraničí. Letošním mottem je udržitelnost. Podle očekávání by měla akce přilákat přes sto tisíc lidí. Na...

Příští rok oslaví Živitelka padesáté narozeniny. Konat se bude v termínu od 22. do 27. srpna 2024.

Navštívili jste letošní ročník výstavy Země živitelka?

Celkem hlasovalo380 čtenářů

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky Země živitelka, výstava, agrosalon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Živitelku navštívilo přes 110 tisíc lidí. Příští rok oslaví výstava 50 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.