Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

PŘEHLED: Svátky a prázdniny dětem zkrátí školní rok zhruba o měsíc

Letní prázdniny se nezadržitelně blíží ke svému konci a děti 4. září opět nastoupí do svých škol. V letošním roce je čeká zhruba 20 dnů volna v podobě státních svátků a prázdnin. Další dny nasbírají v podobě ředitelského volna, které určují jednotlivé školy samostatně. Podívejte se na přehled dnů, během kterých zůstanou děti doma.

První velké volno na studenty a žáky čeká 28. září na Den české státnosti. Tento svátek letos vychází na čtvrtek. Dá se tak předpokládat, že řada škol nechá děti doma i v pátek a vyhlásí ředitelské volno.  

Zklamáním pro děti může nastat během Vánoc. Jelikož vychází Štědrý den na neděli, vyučovací týden se před svátky zkracovat nebude. Po Silvestru se školy otevřou opět ve středu 3. ledna.  

Jarní prázdniny si jako první užijí děti z Hradce Králové. A to v termínu od 19. do 25. února. O týden později přijde řada na děti z Náchoda a okolí. Ve dnech od 4. do 10. března zůstanou zavřené školy na Jičínsku a také Rychnovsku. Jako poslední budou mít jarní prázdniny děti z Trutnovska. Doma zůstanou od 11. do 17. března.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto flockine | Pixabay

Štítky prázdniny, svátek, škola, volno, 2023, 2024, ředitelské, přehled, Velikonoce, Vánoce, student, žák, dítě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Svátky a prázdniny dětem zkrátí školní rok zhruba o měsíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.