Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Žáci a studenti si pro slevu na MHD chodit nemusí

PR článek

Se začátkem školního roku se do českobudějovické hromadné dopravy vrací stovky pravidelných pasažérů mířících do školních lavic. Díky aplikaci DPMCB od Dopravního podniku města České Budějovice si ale mohou minimálně jednu cestu ušetřit, a to právě pro průkazku na MHD. Studentskou slevu můžou uplatnit i při nákupu v mobilu, kontrolu potvrzení o studiu provedou pracovníci online.

Dlouhá léta se studenti v prvních školních dnech řadili do ještě delších front před předprodejními místy českobudějovického dopravce. To už od roku 2020 není nutné, průkazku na MHD si každý může založit online v mobilní aplikaci DPMCB, stejně tak k ní dokupovat kupóny dle potřeby. „V loňském školním roce si předplacenou jízdenku v aplikaci zakoupilo přes dva a půl tisíce žáků a studentů od 6 do 26 let, z toho dvěma tisícům z nich se vyplatil roční kupón, který platí i o prázdninách,“ shrnuje mluvčí DPMCB Barbora Fišer. Jízdné na rok vyjde studenty od 16 do 26 let na 1 660 Kč, žáky od 6 do 15 let na 500 korun.

S aplikaci je pořízení jízdného navíc snadné i v případě, že se cestujícím jízdné vyplatí kombinovat. „O kupóny s kratší platností mají zájem zejména vysokoškoláci, kteří nepochází z Českobudějovicka,“ říká mluvčí. Studentské kupóny lze koupit s 50procentní slevou na 7, 15, 30, 90 i 180 dní.

A jak to tedy funguje? „Do aplikace jednoduše ofotíte požadované dokumenty k jednorázové kontrole. Po schválení průkazky vybraného typu si už můžete zakoupit kupón,“ vysvětluje Fišer. Nejsnazší mají zařízení průkazky žáci od 6 do 15 let. Pro jejich registraci stačí do aplikace zaslat fotokopii rodného listu nebo průkazu totožnosti a souhlas zákonných zástupců. Studenti od 16 let pak k dokladu totožnosti musí nahrát i kopii potvrzení o studiu. „Potvrdit status studenta mohou zákazníci do 26 let ofocením potvrzení o studiu nebo průkazu ISIC, ať už nově vydaného nebo prodlouženého revalidační nálepkou,“ doplňuje Barbora Fišer.

Aplikace DPMCB samozřejmě není určena jen pro studenty, průkazku na MHD si v ní mohou zřídit i dospělí uplatňující klasické nebo i zvýhodněné jízdné např. pro seniory, osoby na rodičovské, dárce krve atd. Nabízí i spoustu dalších funkcí: vyhledávač spojení nebo informace o aktuálních časech odjezdů ze zastávek, přehled důležitých informací o provozu MHD a také možnost zaplatit za krátkodobé parkování v Českých Budějovicích. Aplikaci DPMCB si do svých chytrých telefonů stáhlo už více než 20 tisíc uživatelů.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky MHD, doprava, aplikace, průkazka, studenti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci a studenti si pro slevu na MHD chodit nemusí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.