Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vinotéka Sklípek už tradičně láká na kvalitní burčák z jižní Moravy

PR článek

Vinotéka Sklípek sídlí na adrese Fráni Šrámka 13 v Českých Budějovicích už přes třicet let. Zákazníky dlouhodobě láká na silnou historii, velmi široký výběr stáčených vín a s přicházejícím podzimem také tradičně na kvalitní burčák z jižní Moravy.

Vinotéka Sklípek nabízí burčák, pro který se lidé vracejí

V nabídce Vinotéky Sklípek je bílý i červený burčák. Byť to zákon nevyžaduje, zákazníci se ve Vinotéce Sklípek vždy dozví, z jaké odrůdy si burčák aktuálně kupují, což rozhodně není běžná praxe u mnoha jiných prodejců.

Burčák ve Vinotéce Sklípek pochází od jediného dodavatele, tím je vinař z jihomoravských Prušánek, vinařské obce nedaleko od Hodonína, a tak není možné, aby v burčáku z Vinotéky Sklípek byly zahraniční hrozny.

Opravdový burčák vzniká krátce po fázi bouřlivého kvašení, kdy dojde k ideální rovnováze mezi obsahem cukru a alkoholu. Tato dokonalá fáze trvá podle odborníků pouze několik desítek minut. „Burčák si vozíme velmi mladý a staráme se o to, aby začal takzvaně bouřit až u nás, aby byl v té nejlepší kondici pro naše zákazníky,“ popsal Zdeněk Musil z Vinotéky Sklípek.

Ve vinotéce udržují burčák zchlazený ve speciální nádobě, zákazníci si tak mohou nechat burčák takzvaně „rozjet“ podle svých preferencí. „V devadesáti procentech u nás zákazníci kupují burčák jako zaočkovanou šťávu, která má od nuly až do osmi procent alkoholu. Čím déle burčák zůstane v teple, tím víc cukru se změní na alkohol a burčák bude silnější, bude víc perlit a bude méně sladký,“ vysvětlil Zdeněk Musil.

Vinotéka Sklípek prodá svým zákazníků každoročně hektolitry burčáku. Podle Musila se zákazníci každý rok pro lahodný nápoj vracejí, protože vědí, že ze Sklípku je vždy vysoce kvalitní burčák.

Velmi široký výběr stáčených vín

Kromě burčáku nabízí Vinotéka Sklípek jeden z největších výběrů stáčených vín v Českých Budějovicích. Zákazníci mají na výběr z více než dvaceti druhů stáčených vín. Nabízí jak tradiční moravská vína, tak i zahraniční odrůdy. Zákazníci mají k dispozici také lahvová vína. Kromě vín jsou v nabídce i stáčené limonády nebo výborná stáčená medovina.

Vinotéka Sklípek je otevřena v pondělí, úterý a středu od dvou do sedmi, ve čtvrtek od dvanácti do sedmi hodin a v pátek pak od desáté hodiny dopolední znovu do sedmé hodiny večer. O víkendu je vinotéka zavřená. Parkování pro zákazníky je zdarma přímo před vinotékou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky víno, burčák, Vinotéka Sklípek, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vinotéka Sklípek už tradičně láká na kvalitní burčák z jižní Moravy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.