Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Revitalizace náměstí u KD Vltava pokračuje. Hotovo bude v prosinci

Revitalizace náměstí před Kulturním domem Vltava v Českých Budějovicích pokračuje. Práce, které začaly v polovině května, mají být hotové v prosinci. Město na akci získalo dotaci z Norských fondů.

Práce na revitalizaci náměstí u Kulturního domu Vltava na stejnojmenném sídlišti začaly v polovině května letošního roku. Podle vedení města místo trpělo jak provozními, tak technickými vadami. Cílem tedy bylo vytvořit lokální centrum se zelení, kde se budou moct lidé setkávat a odpočívat. 

Po zhruba čtyřech měsících jsou na místě osazeny odvodňovací obrubníky, hotový je také zavlažovací systém a téměř dokončena je nová dlažba chodníků. „Došlo také k úpravě původního vodního prvku. Průběžně jsou připravovány plochy pro vysazení trvalek a založení trávníku. V jižní části náměstí je deset platanů, které postupně doplní i ostatní druhy stromů, například okrasné neplodící třešně a ambroně,“ uvedl náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Během října a listopadu by podle něj měly být na místo instalovány nové lavičky, stínící plachta, nové stojany pro kola a také odpadkové koše. Kompletně dokončený by mělo být náměstí v průběhu prosince. 

Vizualizace nového náměstí. Zdroj: Město České Budějovice

Na to se mnoho obyvatel sídliště těší. „Určitě se těšíme, až to bude dokončené. Přes léto jsme tady teď být nemohli, ale ono by se tu v tom horku stejně nedalo vydržet. Myslím, že na nějakých obrázcích jsem viděla, že tady mají být další stromy a stínící plachta, tak z toho mám určitě radost. Jsem celkově zvědavá, jak to bude po dokončení vypadat,“ řekla Markéta Rezková, která na sídlišti bydlí se svojí rodinou. 

Na akci město obdrželo dotaci z Norských fondů ve výši 18,2 milionu korun. 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky revitalizace, náměstí, KD Vltava, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Stropek

No, kdyby na stavbě dělalo trochu více lidí, tak už je hotovo teď. Za celou dobu zde většinou dělají tak dva, tři lidé, takže to je tristní. Jen na pár dní sem naběhla větší parta a trochu se to pohnulo, jinak je tempo opravdu "zběsilé" .

Pátek, 22. září 2023, 07:36Odpovědět

Revitalizace náměstí u KD Vltava pokračuje. Hotovo bude v prosinci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.