Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Česko zasáhne silný vítr, varovali meteorologové

Po nynějších mimořádně teplých dnech dorazí do Česka dnes večer a v noci studená fronta, kterou doprovodí silný vítr. Meteorologové varovali před nárazy větru o rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině, v některých oblastech mohou být i silnější.

Úterní teploty, které mohou podle meteorologů vystoupat až na 29 stupňů Celsia, od středy vystřídá ochlazení na 15 až 19 stupňů. Dnes večer by měl navíc do téměř celé republiky dorazit také silný vítr.

Z aktuální výstrahy vyplývá, že nejdříve dnes přejde fronta doprovázená silným větrem přes Čechy, kde se mohou ojediněle vyskytnout i bouřky. Varování před silným větrem začne v západní polovině Čech platit od 18:00. Během noci se pak fronta přesune dál na Moravu a Slezsko. „Její projevy budou při postupu směrem k východu slábnout," uvedli meteorologové.

Upozornili na to, že silný vítr může poškodit stromy a lesní porosty a způsobit menší škody na budovách. Hrozí nebezpečí úrazu uvolněnými předměty nebo zlomenými větvemi i komplikace v dopravě. Lidé by měli zabezpečit okna, dveře či skleníky, uklidit nebo upevnit volně uložené předměty například na zahradách či dvorcích. Řidiči by měli jezdit maximálně opatrně. Na horách je vhodné omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královehradeckého kraje

Štítky počasí, meteorologové, předpověď, čhmú

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko zasáhne silný vítr, varovali meteorologové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.