Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Během deratizace města se na vytipovaná místa rozmístí až sedm tisíc nástrah

Pravidelná deratizace města jde do finále. Během podzimní fáze se na předem vytipovaná místo položí téměř sedm tisíc kusů nástrah. V tomto týdnu položí deratizátoři nástrahy na Zavadilce, v lokalitě za Stromovkou a Třebotovicích.

Pravidelnou deratizaci provádí ČEVAK vždy na jaře a na podzim. „Tentokrát byla pokládka nástrah zahájena v polovině září a pokračovat bude až do konce října. Následně se všechna místa znovu zkontrolují a deratizátoři podle potřeby nástrahy ještě doplní,“ řekl vedoucí provozního střediska České Budějovice Ondřej Koupal.

Tento týden položí deratizátoři nástrahy na Zavadilce, v lokalitě za Stromovkou a Třebotovicích. Podle odhadů připadá na každého obyvatele ve městě čtyři až pět potkanů.

Deratizaci koordinují hospodáři s odborem veřejných statků budějckého magistrátu. Ten hubení hlodavců zajišťuje na pozemcích a veřejných prostranstvích ve vlastnictví města

„Koordinovaný deratizační zásah v kanalizaci a zároveň v nadzemních částech veřejných prostranství má výrazně vyšší účinnost. Máme již předem vytipovaná místa, kde se potkani vyskytují. Zvýšená pozornost je věnována křovinným porostům a okolí nádob na komunální a separovaný odpad. Situaci s výskytem hlodavců zhoršuje volné odkládání komunálního odpadu (zejména zbytků potravin) mimo odpadové nádoby a vhazování do otevřených odpadkových košů,“ uvedl náměstek primátorky Michal Šebek (ODS).

Nástrahy na škůdce se dávají do kanalizačních šachet nebo hluboko do nor. V případě, že jsou umístěny ve volném prostranství, jsou tato místa označena štítky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky město, České Budějovice, deratizace, potkani

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během deratizace města se na vytipovaná místa rozmístí až sedm tisíc nástrah  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.