Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Svachovka znovu bodovala se svou whisky. Patří mezi nejúspěšnější destilérky v Česku

PR článek

Dva roky po sobě získala whisky z destilérky Svachovka na Českokrumlovsku ocenění nejlepší whisky roku. Cenu si v polovině října jel převzít majitel Václav Cvach a destilery master Lukáš Andrlík. A nešlo o jediný úspěch, který si tam oblíbená firma z jihu Čech připsala.

V soutěži Pálenka roku uspěla destilérka Svachovka hned s několika svými produkty. První místo získala jejich Pivovice a Jablkovice, druhé místo Meruňkovice, vše stařené v dubových sudech, které nesou označení zlatá a bronz si připsala Višňovice a Jeřabinový likér.

Největší úspěch je ale pro majitele Václava Cvacha ocenění za whisky. „Máme samozřejmě velkou radost. Dva roky po sobě máme první a třetí nejlepší whisky v Čechách. V té konkurenci, která tady je, je to z naší strany úspěch. Naše sebevědomé motto zní „se sudy to umíme“,“ komentoval ocenění.

Oceněná whisky

Whisky ze Svachovky podle něj zaujme hlavně svou jasnou tváří a stylem, který se blíží Skotsku. „To není úplně standardní směr, takže možná proto je tak úspěšná,“ usmívá se majitel. O whisky podle něj navíc začíná být zájem i v zahraničí. „Máme už první exporty,“ prozrazuje.

Milovníci tohoto destilátu mohou oceněnou whisky ochutnat na prodejně v Českých Budějovicích nebo v Chabičovicích, ale i na hotelu Svachovka, kde je připravena i prohlídka, v rámci které si klienti projdou celý proces výroby. „Přes zimu navíc připravujeme speciální víkend pro ty, kteří by chtěli poznat whisky, dozvědět se o ní něco nového a samozřejmě ji i ochutnat,“ doplnil Cvach.

Užijte si wellness – až do března ve výhodném balíčku

Svachovka ale nabízí mnohem více možností pobytů. Pokud nepatříte mezi fanoušky whisky, můžete si užít pivní, romantický nebo podzimní wellness balíček. V nadcházejícím období je totiž wellness tím pravým místem, kde načerpat energii. Až do března navíc můžete zakoupit výhodné balíčky.

Ve Svachovce najdete saunu, páru, vířivku, vyhřívaný bazén, odpočívárnu s výhledem do přírody, relaxační zónu a nápojový bar. V rámci wellness balíčku si užijete dvě noci ve dvoulůžkovém pokoji se snídaní, dvakrát 90 minut ve spa, 50 minut relaxu v solné jeskyni, a také večeři v hostinci Glokner, kde máte po celou dobu neomezenou konzumaci nápojů.

Všechny možnosti pobytů a informace o nich najdete na webu, kde je můžete pořídit i formou voucheru, jako dárek pro své blízké.

Největší prodejna s alkoholem a čokoládou v jižních Čechách

Pokud do wellnessu na Svachovce vyrazíte, nebo třeba jen pojedete kolem, určitě si udělejte zastávku v jejich prodejně v Chabičovicích. Nová a moderní prodejna stojí v bývalé stodole, která prošla kompletní rekonstrukcí. Kromě kvalitních destilátů, tady můžete pořídit i zmiňovanou whisky, likéry, míchané nápoje, piva a také čokoládové pralinky.

„Prodejna si za necelý rok fungování našla své zákazníky. Je to asi největší prodejna s alkoholem a čokoládou v jižních Čechách, takže mnoho našich zákazníků si jezdí obchod prohlédnout, dát si dobrou kávu a zákusek, a třeba i nakoupit nějaké dárky,“ popisuje Václav Cvach.

Vánoční dárky mohou ve Svachovce pořídit i firmy. pro své zaměstnance Vybírat můžou z dárkových sad a krabiček s alkoholem nebo čokoládou. „Balíčky můžeme vytvořit v různých variantách, podle preferencí klienta, dokonce i s jejich logem. U čokolád máme možnost náhradního plnění, což je pro firmy určitě zajímavé,“ uzavírá majitel Václav Cvach.

Kompletní nabídku vánočních balíčků, ale i sortimentu Svachovky najdete na eshopu.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky svachovka, hotel, eshop, obchod, likér, whisky, václav cvach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svachovka znovu bodovala se svou whisky. Patří mezi nejúspěšnější destilérky v Česku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.