Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Výlov rybníku Bezdrev je v plném proudu. Akci si v sobotu vyrazily užít desítky lidí

Občerstvení, živá hudba, atrakce pro děti i dospělé a samozřejmě spoustu ryb. Tak vypadá letošní výlov Bezdrevu. Začal tento týden ve čtvrtek a bude pokračovat až do 2. listopadu.

Je krásné slunečné sobotní odpoledne, a z parkoviště podél lesa se lidé ubírají směrem na hráz. Živá kapela upoutá zraky diváků, kteří sedí na lavičkách a vychutnávají si kapří speciality. „Smím prosit?“ požádá starý pán svou paní, která přijímá a dají se do tance. I přes velké množství lidí panuje všude okolo dobrá atmosféra.

„Na výlovy chodíme pravidelně, máme to celá rodina moc rádi,“ pochvaluje si paní Hana, která si právě zakoupila kapří guláš v jednom ze stánků. Stánky jsou tu různé, od punčů, cukrových vat a jiných sladkostí až po kávu, uzeniny, a samozřejmě rybí pochutiny. Několik lidí stojí i u stánku s ručně vyrobenými náramky či oblečením.

Je krátce po 14. hodině a na hrázi lidé nadšeně koukají na rybáře, kteří vyndávají ryby ze sítí a dávají je na třídicí stůl. „Po zátahu se síť přitáhne před kádě a posílají je na třídící stůl, tam je rybáři roztřídí podle velikosti a pak je dávají do náklaďáků a vezou na sádky,“ popisuje jeden z přihlížejících rybářů. Rádi bychom se dostali blíž, ale dolů k rybářům je zákaz vstupu. Na dodržování pravidel dohlížejí policisté.

Akce pro všechny

Rodiny s dětmi, přátelé, či lidé se psy se shlukují v areálu Bezdrevské bašty, kde hraje další kapela, děti vyrábějí v tvořivé dílně a dospělí popíjejí pivo. Fouká slabý vítr, ale to nikomu náladu nekazí. Děti pobíhají ve vypuštěném rybníce s pomalovanými obličeji, zatímco rybáři neustále zpracovávají ryby. „Vyrazili jsme dneska, když je tak krásně. Dali jsme si kávu, dětem jsme koupili cukrovou vatu, a ještě si asi koupíme nějakou rybu, není to drahé,“ vysvětluje návštěvnice z Českých Budějovic.

Ceny jsou podobné cenám z minulého výlovu. „Kapří hranolky prodáváme za stovku, štikové a sumčí pak za 125 korun. Jde to na odbyt, makáme celý den. Kromě připravených jídel lze zakoupit i čerstvé ryby,“ líčí jeden z prodejců.

Pokud jste o víkendu nestihli na akci zajít, výlov potrvá až do čtvrtka 2. listopadu. Podzimní aktivitu si tak můžete užít téměř celý příští pracovní týden.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Veronika Václavková

Štítky ryby, Bezdrev, Výlov, reportáž, rybník, rybáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výlov rybníku Bezdrev je v plném proudu. Akci si v sobotu vyrazily užít desítky lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.