Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Budějovice pracují na větší bezpečnosti cyklistů i chodců

PR článek

Příprava přeložky cyklostezky kolem sportovního areálu Vltava je v plném proudu. Po úspěšné sezóně, kdy hřiště a sportoviště přivítaly několik set tisíc návštěvníků, v drtivé většině občanů Budějovic, je nyní řešena nová stezka, které oddělí cyklisty od chodců.

„Sportovní areál si okamžitě získal oblibu sportovců i rodin s dětmi, z čehož máme radost. Současné řešení, kdy musí cyklisté sesednout z kola, rozhodně není ideální. Je to ale daň za jeho rychlé otevření pro veřejnost. Stavbu se nám totiž povedlo připravit a otevřít během pár měsíců. Chtěli jsme, aby měly Budějce tuhle atrakci už na letošní léto. Na rok 2024 tak plánujeme nejen další rozšíření areálu, ale i stavbu nového úseku stezky pro pěší a cyklisty, která zajistí větší bezpečí všem. Nezapomínáme ani na motoristy, proto tam vybudujeme parkoviště pro přibližně 100 aut, což ještě zvýší dostupnost hřiště a sportovišť,“ říká 1. náměstek primátorky Petr Maroš s tím, že aktuálně jsou zadány projekční práce. Potřebná povolení budou řešena s maximální rychlostí. „Přeložku nové stezky pro pěší a cyklisty otevřeme v červnu 2024. To jsme garantovali už na začátku letošního léta a my jsme zvyklí sliby občanům plnit,“ uzavřel první náměstek.

A další komunikace vzniká i na opačném konci města. V Kalištích, které jsou součástí krajského města, začala v říjnu výstavba stezky pro pěší do obce Zaliny. Více než kilometrová cesta, po které občané už dlouho volali, bude mít štěrkový povrch a šířku tři metry. „Kolem stezky vznikne nová alej, kde bude kromě dubů vysázeno také 44 ovocných stromů, například jabloní či hrušní ze starých odrůd, které do české krajiny prostě patří,“ upřesnil 1. náměstek primátorky Petr Maroš. Chodci se tak díky nové komunikaci zcela vyhnou frekventované silnici třetí třídy. Na začátku i konci stezky instalované sloupky znemožní vjezd motorovým vozidlům. Cena stavby je 7 milionů korun bez DPH. „Práce by měly skončit pravděpodobně za šest měsíců, s přihlédnutím k zimním měsícům. Tahle stavba je dalším důkazem, že současné vedení radnice nezapomíná na žádnou část města. Chceme, aby se žilo dobře všem Budějčákům,“ přeje si Petr Maroš.

Stezka pro pěší v Kalištích nepůjde přímo přes louku v popředí, tam bude stát ČOV. Stezka bude v zadní části fotografie

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, město, město České Budějovice, cyklisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovice pracují na větší bezpečnosti cyklistů i chodců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.