Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Týden bude deštivý s teplotami nad deset stupňů, ochladí se na víkend

Tento týden bude v Česku oblačný a deštivý, na horách mohou být srážky sněhové. Nejvyšší teploty budou nejprve nad deseti stupni, a to i výrazněji, před víkendem se pak ochladí. Dnes a v úterý bude také vát silný vítr. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Dnes bude pršet postupně na většině území. Na jihozápadě mohou být zpočátku ojediněle i srážky mrznoucí, nad 800 metry pak smíšené nebo sněhové. Teploty se po poledni budou pohybovat mezi čtyřmi až osmi stupni Celsia.

Poté se ale začne oteplovat. Meteorologové upozorňují, že se oteplování nezastaví ani v noci. „Noc na úterý proto bude teplá a větrná, většinou s teplotami deset až šest stupňů Celsia," uvedli. V úterý přes den pak mohou být teplotní maxima až 13 stupňů, na jihu Moravy i 15 stupňů. Znovu je potřeba počítat se srážkami a silným větrem, který v nárazech přesáhne 50 kilometrů v hodině. K večeru bude slábnout.

Ve středu a ve čtvrtek se na většině území objeví občasný déšť nebo přeháňky, na hřebenech hor mohou být sněhové. Odpolední teploty se budou pohybovat okolo deseti stupňů Celsia, v maximech dosáhnou zhruba na 12 stupňů. V noci na čtvrtek může při zmenšené oblačnosti mrznout.

V pátek už by se nejvyšší teploty neměly dostat přes deset stupňů, což zůstane i zpočátku víkendu. Bude dále pršet, přechodně očekávají meteorologové četnější srážky. Ve vyšších polohách může znovu sněžit. Od neděle bude opět tepleji, maxima se mají dostat na 13 stupňů Celsia.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky čhmú, počasí, předpověď, meteorologové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Týden bude deštivý s teplotami nad deset stupňů, ochladí se na víkend  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.