Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V noci na neděli se na jihu Čech může objevit ledovka

V noci na neděli se na jihu Čech může podle meteorologů objevit ledovka. Výstraha platí od nedělní půlnoci. Nejprve bude padat sníh, který ale postupně přejde v déšť. Na prochladlé zemi by pak mohl namrzat.

„V neděli čekáme od západu sněžení přecházející poměrně rychle v déšť, který může na prochlazených površích namrzat a vytvářet ledovku. Zejména v noci na neděli a v první polovině nedělního dne tak nelze vyloučit komplikace v dopravě,“ uvedli meteorologové na sociální síti X (dříve Twitter) s tím, že během neděle se pak bude od západu postupně oteplovat a srážek ubývat. 

Výstraha před ledovkou platí od nedělní půlnoci pro Milevsko, Tábor, Jindřichův Hradec, Trhové Sviny, Kaplici, Český Krumlov, Prachatice a Vimperk. Lidé by měli dávat pozor venku, kde mohou uklouznout na ledovce, ale i na silnicích, kde může docházetk dopravním nehodám. „Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Počítat s prodloužením doby jízdy,“ stojí ve výstraze.

V noci na neděli mohou teploty klesnout až na minust tři stupně. Přes den se ale oteplí až na 12 stupňů. Potom se zase ochladí a ve středu může mrznout i přes den, ne jen v noci.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky čhmú, počasí, předpověď, meteorologové, výstraha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V noci na neděli se na jihu Čech může objevit ledovka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.