Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Budějovice chystají městské byty, nové pavilony školek i rekonstrukci letního kina

PR článek

První náměstek primátorky Petr Maroš představil plán investic v Českých Budějovicích na roky 2024-26. Ten obsahuje stavby, které budou v nejbližších letech vybudovány nebo bude zahájena jejich příprava.

„Chceme se zaměřit na oblasti života, ve kterých Budějovice tlačí bota. Příkladem může být školství. Postupně navýšíme kapacity škol a školek, opravíme je a zlepšíme jejich vybavení. Nebo třeba sociální zařízení. Tam příští rok začne rekonstrukce Domova pro seniory Hvízdal a vzhledem k zájmu dokonce připravíme stavbu nového pavilonu,“ sdělil náměstek primátorky.

Výčet plánovaných akcí je ale mnohem bohatší. Budějovická radnice hodlá do roku 2026 připravit nebo zrealizovat více než 50 různých stavebních projektů ze všech oblastí života – od oprav ulic, přes budování cyklostezek až po městské byty ve Čtyřech Dvorech.

„Tam v následujících letech vznikne 300 nových městských bytů. Pro Budějovice to na jedné straně představuje lepší bydlení pro spoustu rodin, na druhé straně je to ohromná investice. Intenzivně proto jednáme s Ministerstvem financí. Pokud všechno dobře dopadne, tak nám stát poskytne mnohaletou hypotéku, kterou nebude problém splácet z městského rozpočtu,“ doplnil Petr Maroš.


Bytové domy 4D ve Čtyřech Dvorech

V plánu je ale pamatováno i na kulturní a sportovní vyžití občanů. Nechybí v něm rekonstrukce letního kina Háječek, rozšíření volnočasových aktivit na Složišti ani zahájení přípravy Národní sportovní haly.

Výstavba a rekonstrukce veřejných staveb bude v jihočeské metropoli pokračovat i po roce 2026.

„Zodpovědné vedení města by nemělo plánovat jenom do dalších voleb. My během pár let vybudujeme stavby, které budou Budějčákům sloužit po desetiletí. Chce to jenom mít jasnou vizi a pustit se do práce. Ve spoustě oblastí vidíme dluh vůči našim občanům. Snažíme se, aby každý našel v našem plánu stavbu, kterou využije, a která mu zlepší život,“ prohlásil Petr Maroš.

Příklady plánovaných investičních akcí
MŠ U Pramene - nový pavilon
ZŠ Dukelská - půdní vestavba
DPS Hvízdal - nový pavilon
Zátkovo nábřeží - náplavka
Parkovací dům - Máj
Propojka Hraniční - Hlinská
Bytový dům a park 4D
Složiště - rozšíření volnočasových aktivit
Letní kino Háječek - rekonstrukce

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky město české budějovice, investice, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovice chystají městské byty, nové pavilony školek i rekonstrukci letního kina  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.