Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hlubocká zoologická zahrada se rozzářila. Vánoční atmosféru tvoří tisíce světýlek

Před druhým adventním víkendem se v Hluboké nad Vltavou už potřinácté rozsvítila zoo. Vánoční atmosféru tvoří tisíce světýlek a svítící modely zvířat, které jsou propojeny se světem zvířat skutečných. Turisticky oblíbenou akci mohou lidé navštívit až do 7. ledna.

Nasvícená plocha s prohlídkovou trasou činí téměř 3 hektary. Osvětluje jí celkem 72 135 světýlek na 5157 metrech světelných řetězů. Pořadatelé využívají technologii LED žárovek, které nejsou energeticky tak náročné. Dohromady je v areálu 22 druhů zvířat vytvořených z LED světel a další dekorace. „Každoročně se snažíme expozici rozšiřovat a také obměňovat. Letos se nám podařilo nainstalovat tři nové modely zvířat a rozšířit takzvané hvězdné nebe,” uvedl ředitel Jihočeské zoologické zahrady Hluboká nad Vltavou Vladimír Pokorný.

Jako letošní novinku představili pořadatelé model veverky, lamy a žirafy. Největším prvkem je pak přes tři metry vysoký los evropský. Prohlídková trasa vede až k losímu výběhu a na vyhlídkovou lávku, ze které se otevírá pohled na zámek i město Hluboká na druhém břehu Munického rybníka.

Ještě před začátkem akce se museli v zoo vypořádat se sněhovou kalamitou, která zasáhla Českobudějovicko, a která poničila voliéry s ptactvem. „Se sněhem a škodami jsme bojovali v průběhu uplynulého týdne, kdy byla zoo uzavřena pro veřejnost. Od pátku jsme ale opět v provozu, a navíc máme hezkou sněhovou výzdobu,” komentoval ředitel zoo. 

Vánočně nasvícenou zoo si mohou lidé prohlédnout od 8. prosince až do 7. ledna, a to dokonce v prodloužené otevírací době až do 19 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Turistická oblast Budějovicko

Štítky Vánoce, advent, vánočně nasvícená zoo, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlubocká zoologická zahrada se rozzářila. Vánoční atmosféru tvoří tisíce světýlek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.