Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zájem o lyžování měli návštěvníci hor na jihu Čech hlavně v sobotu

Jižní Čechy mají za sebou první víkend, kdy byly v provozu lyžařské areály. I díky bohaté sněhové nadílce, která v kraji v předchozích dnech napadla, byl zájem o lyžování veliký. Podle provozovatelů středisek hlavně v sobotu.

„Sobota byla opravdu výtečná, protočily se tu tisíce lidí, kteří se na lyžování těšili. V neděli byla ta návštěvnost slabší, což ovlivnilo horší počasí," uvedl za Skiareál Lipno Jiří Gruntorád. Na Lipně je otevřeno šest z celkových šestnácti sjezdovek. V provozu je i výukové hřiště Foxpark. 

Podobný trend pozorovali provozovatelé střediska na Zadově. „V sobou dorazilo hodně lidí. V neděli už nebylo tak pěkně, takže poklesl i zájem. Ale na to, že máme teprve vlastně stále začátek prosince, jsou podmínky výborné," řekl Petr Vondraš z areálu Zadov. Dodal, že v okolí je upraveno přibližně osm desítek kilometrů stop pro běžkaře. „Teď se má trochu oteplit, ale věříme, že sníh vydrží," uvedl.

Tento týden v Česku teploty stoupnou až na devět stupňů a bude pršet

Až na devět stupňů nad nulou stoupnou tento týden teploty v Česku. Přes den klesnou pod nulu zřejmě jen v pátek. Vyplývá to z předpovědi počasí na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Po většinu dní bude pršet nebo padat déšť se...

Ve středisku Hochficht, které je na česko-rakouské hranici Šumavy, zahájili sezonu v pátek. „První den nové sezony dorazilo snad 5000 lyžařů. Hezká návštěvnost byla i v sobotu, dneska už je lidí méně," řekl za Hochficht Martin Řezáč. Zatímco před týdnem na jihu Čech napadlo několik desítek centimetrů sněhu a teploty se držely pod nulou, nyní je v kraji obleva, která podle předpovědi potrvá několik dní. „Ale jsme přesvědčeni, že ve vyšších polohách sníh vydrží, to by se mělo týkat i Hochfichtu," uvedl Řezáč. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o lyžování měli návštěvníci hor na jihu Čech hlavně v sobotu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.