Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Písek na začátku roku zahájí stavbu pavilonu základní školy za 300 milionů korun

Písek na začátku roku zahájí stavbu nového pavilonu základní školy T. Šobra. Náklady na projekt činí 300 milionů korun, jde o největší investici do škol v novodobé historii města.

„Částku 100 milionů korun pokryje dotace z Operačního programu Životní prostředí a dalších 40 milionů korun IROP. Budeme se snažit získat další prostředky i z jiných dotačních programů," uvedl písecký místostarosta Michal Přibáň (ODS).

Nový pavilon budou tvořit tři podlaží. V dvou vzniknou odborné učebny a družina a v jednom moderní tělocvična. Pavilon bude stát na místě, kde je nyní 45 let stará tělocvična, kterou však město nechá zbourat. „Škola posílí hodiny plavání a bruslení a bude využívat i sokolovnu," řekla mluvčí písecké radnice Petra Měšťanová, jaká bude přibližná skladba tělesné výchovy po zbourání tělocvičny. Výstavba pavilonu by měla skončit v roce 2025. Město na příští rok plánuje práce za téměř 130 milionů korun.

„Stavba nového pavilonu bude největší investicí města, přesto nechceme zapomenout ani na naše další školy. Plánujeme čtvrtou etapu rekonstrukce jedné z našich největších mateřských škol na sídlišti Jih, rekonstrukci školní kuchyně a elektroinstalace v 8. mateřské škole v Zeyerově ulici a řadu dalších menších investičních akcí," dodal místostarosta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Písek

Štítky správa, školy, stavby, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek na začátku roku zahájí stavbu pavilonu základní školy za 300 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.