Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Výbuch plynu v Soběslavi. Záchranáři ošetřili čtyři osoby

Policisté, hasiči a záchranáři zasahovali ve čtvrtek po páté hodině večerní na Táborsku v domě, kde došlo k výbuchu a požáru. Příčinou je pravděpodobně neodborná manipulace s propanbutanovou lahví při připojování vařiče.

„Krátce před sedmnáctou hodinou vyslalo operační středisko k události, při které mělo dojít k výbuchu propanbutanové láhve, celkem pět pozemních posádek a vzlétl také vrtulník, který se ale kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám musel vrátit zpátky na základnu,“ potvrdila mluvčí záchranky Zuzana Fajtlová.

Záchranáři měli v péči čtyři zraněné osoby, z nichž dvě utrpěly lehčí zranění a byly po ošetření převezeny do táborské nemocnice. „Další dvě osoby utrpěly středně těžká poranění a po poskytnutí akutní přednemocniční péče byly transportovány do Prahy,“ dodala Fajtlová.

Kvůli výbuchu museli obyvatelé domu opustit své byty. „Několik bytů bylo evakuováno,“ doplnil mluvčí policie Jiří Matzner.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS ČR

Štítky výbuch, Táborsko, Soběslav, plyn, HZS

Výbuch plynu v Soběslavi. Záchranáři ošetřili čtyři osoby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.