Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Klášter Borovany zve na akce v roce 2024

PR článek

Koncerty, divadelní představení, tradiční Borůvkobraní i výstavu kostýmů z nejznámějších českých pohádek a filmů, to vše a mnohem více nabídne návštěvníkům v příštím roce Klášter Borovany.

Největším lákadlem bude expozice v prohlídkové trase kláštera s názvem ŠATY DĚLAJ ČLOVĚKA …. Vystaveny budou originály kostýmů ze známých českých filmů a pohádek, které jsou součástí sbírky kulturního dědictví při Ministerstvu kultury ČR. Na vlastní oči si budete moci prohlédnout tvorbu Theodora Pištěka pro oscarový film Amadeus nebo šaty Libušky Šafránkové a Pavla Trávníčka z Třech oříšků pro Popelku. K vidění budou také kostýmy Arabely, Xénie a Rumburaka ze seriálu Arabela, barevné šaty z černobílé pohádky Pyšná princezna, kostýmy Jiřího Trnky z filmu Císařův Pekař – Pekařův císař nebo Josefa Lady z pohádky Hrátky s čertem. Výstava bude otevřena od 18. května do konce července 2024.

I v příštím roce se můžete těšit na tradiční akce jako BORŮVKOBRANÍ, které se uskuteční 13. a 14. července a oblíbené HODY S PLODY PODZIMU konané 5. října.

Letní scéna v zahradách borovanského kláštera bude hostit například kapelu HOP TROP se Samsonem Lenkem nebo THE PEOPLE, energickou kapelu s velkou dechovou sekcí s pořadem POCTA KARLU GOTTOVI. Divadlo A. Dvořáka Příbram zahraje hudební komedii FIGARO a v průběhu srpna vystoupí kapela PORTLESS, do roku 2012 známá jako Support Lesbiens.

Pro děti se opět odehraje slovutná BITVA O SLAMBURK, nebudou chybět červencové pohádkové středy a srpnové Pohádky do kapsy se spoustou písniček opět ve skvělém obsazení herců Divadla A. Dvořáka Příbram.

Program pro příští rok není ještě kompletní, aktuální termíny a informace o prodeji vstupenek najdete průběžně zde, na Facebooku nebo Instagramu.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky borovany, klášter, kultura, pozvánka

Klášter Borovany zve na akce v roce 2024  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.