Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

O víkendu se ochladí, v neděli bude na většině území sněžit

O víkendu se ochladí. V neděli budou průměrné denní i noční teploty pod nulou a na většině území bude sněžit. Mrazivé počasí potrvá i v příštím týdnu, kdy mohou noční teploty klesat až k minus 12 stupňům. Vyplývá to z předpovědi a vyjádření Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na sociálních sítích. Kvůli srážkám v posledních dnech bude nejméně do víkendu platit také výstraha meteorologů před zvýšenými hladinami řek.

V pátek bude zataženo až oblačno, místy polojasno. Na severozápadě a severu může pršet, v horských oblastech sněžit. Ve srovnání s dneškem bude páteční ráno chladnější, nejnižší noční teploty klesnou na plus tři až minus jeden stupeň a na severu se podle meteorologů může ojediněle vyskytnout náledí. Denní teploty se budou pohybovat mezi čtyři a osmi stupni.

Výrazněji se začne ochlazovat v sobotu, kdy přes Česko začne od severu až severovýchodu proudit arktický vzduch. Bude zataženo, od jihu bude nejprve pršet. Odpoledne a večer bude od severu postupně v polohách nad 300 metrů sněžit, na jihovýchodě Moravy bude hranice pro sněžení 600 metrů. Noční teploty budou mezi plus třemi a minus jedním stupněm, přes den pak mezi jedním a pěti stupni.

V neděli bude na většině území sněžit. Od severu budou srážky ustávat a oblačnost se bude protrhávat. Noční teploty se budou držet pod nulou, na severovýchodě může být až minus sedm. Denní teploty budou mezi minus třemi a plus jedním stupněm, na severovýchodě ale bude kolem minus pěti. Meteorologové varují, že se místy může tvořit náledí, zmrazky a sněhové jazyky.

Mrazivé počasí potrvá i v příštím týdnu, v noci mohou teploty klesat až k minus 12 stupňům. Mrznout bude i přes den.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky předpověď, čhmú, počasí

O víkendu se ochladí, v neděli bude na většině území sněžit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.