Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Frekventovaná cyklostezka bude do léta přeložená. U sportovního areálu vznikne parkoviště

Hned několik změn se chystá pro obyvatele města u sportovního areálu u Vltavy. Kromě avizovaného přeložení cyklostezky plánuje město vybudovat nové parkoviště nebo několik novinek v samotném areálu. Jde například o nová hřiště na plážový fotbal nebo badminton nebo stoly na ping pong.

Jedním z bodů na pondělním jednání rady města bylo vypsání výběrového řízení na přeložení cyklostezky u sportovního areálu u Vltavy. „Je to věc, kterou jsme celý loňský rok komunikovali směrem k veřejnosti. Jsme přesvědčeni, že někdy během června se nám podaří otevřít novou cyklostezku. Velkou část cyklistické sezony 2024 bychom už měli jezdit po té nové trase, která bude přiblížená plotům průmyslových areálů,“ uvedl první náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Přeložení cyklostezky bylo v minulém roce jedním z velkých témat, které se kolem sportovního areálu řešilo. Původní trasa zůstane podle Maroše pro pěší.

Poblíž areálu by mělo také v tomto roce vzniknout parkoviště. Výběrové řízení na zhotovitele by mělo město vypsat nejdéle během února. „Chtěli bychom ho mít hotové, a to je skutečně mezní termín, do 1. července. Víme, že tam vznikne parkoviště pro 99 aut, bude v té části naproti Lidlu. Teď už se ladí pouze detaily,“ upřesnil Maroš.

Kromě toho se také pokračuje v přípravě druhé etapy, která má nabídku areálu pro obyvatele ještě rozšířit. Z jednoho volejbalového hřiště má vzniknout hřiště na plážový fotbal, přibudou hřiště na badminton nebo pickleball. V plánu jsou také stoly na ping pong nebo půjčovna vybavení na vodní sporty.

O novou část se bude muset město starat samo. Předchozí první etapu má na starost zapsaný spolek České Budějovice, který jako jediný uchazeč zvítězil ve výběrovém řízení. Za spolkem stojí David Šťastný (Radní Hluboké nad Vltavou za ČSSD a NEZÁVISLÍ a jednatel společnosti Hluboká Baseball & Softball Club s.r.o., pozn. redakce), který provozuje Sportovně relaxační areál v Hluboké nad Vltavou.

Město bude hledat nového provozovatele

V letošním roce pak město vypíše ještě jedno koncesní řízení, a to na provozovatele areálu na roky 2025 až 2029. „Poučíme se z toho, co jsme tam teď zažili a věříme, že případní zájemci viděli, jaký tam je provoz a přihlásí se jich víc. Uvidíme, jakou dostaneme cenu. Tam se to bude týkat celého prostoru, to znamená etapy jedna i dva,“ vysvětlil první náměstek.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky sportovně relaxační areál, Vltava, město, České Budějovice, cyklostezka

Frekventovaná cyklostezka bude do léta přeložená. U sportovního areálu vznikne parkoviště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.