Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tříkrálová sbírka vynesla na jihu Čech rekordní částku. Lidé přispěli více než 12 miliony korun

Rekordní částku se letos podařilo vybrat během Tříkrálové sbírky na jihu Čech. Lidé do zapečetěných kasiček darovali více než 12,5 milionu korun. Novinářům to napsala tisková mluvčí Diecézní charity České Budějovice Veronika Rybáčková.

„Chceme opravdu upřímně poděkovat za všechny dary. Ceníme si každé koruny, kterou se v této nelehké době lidé rozhodnou darovat na pomoc druhým. Na této sbírce je navíc úžasné to, že velká část vybraných peněz pomáhá přímo tam, kde se vyberou,“ řekl ke sbírce ředitel Diecézní charity České Budějovice Jiří Kohout.

V letošním roce charita zapečetila 2607 pokladniček. Rozšířila také počet míst, která koledníci navštívili. „Nově byli například v Radošovicích na Českobudějovicku, obci Tupesy, Kleci na Třeboňsku nebo v Českých Chalupách na Českokrumlovsku. Koleda se po mnoha letech obnovila také ve Vidově u Českých Budějovic,“ uvedla tisková mluvčí Diecézní charity České Budějovice Veronika Rybáčková.

Tříkráloví koledníci vyrazili do ulic s téměř dvěma a půl tisíci zapečetěnými pokladničkami

První dny nového roku patří tradičně Tříkrálové sbírce. Vybrané peníze pomáhají nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí. Koordinátoři v českobudějovické diecézi letos zapečetili...

Výtěžek putuje na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinkám lidí, a to zejména v regionech, kde se sbírka koná. Zároveň umožňuje rozvíjet služby, které Charita klientům nabízí. „Velká část peněz je vyčleněna také na tzv. přímou pomoc – tedy pro nenadálé situace, kdy se lidé dostanou v průběhu roku do tíživé životní situace. V diecézi je schváleno celkem 73 záměrů,“ doplňuje diecézní koordinátorka Tříkrálové sbírky Marie Vaňo.

Do Tříkrálové sbírky mohou lidé stále přispět online nebo prostřednictvím DMS. Prvním rokem koledování v českobudějovické diecézi byl rok 2001 a tehdy koledníci vybrali 1,4 milionu korun. Od roku 2007 výnos sbírky každým rokem pravidelně narůstá, výjimkou byl pouze rok 2021, kdy se kvůli epidemii Covid-19 koledovalo pouze online a bezhotovostně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Tři králové, sbírka, charita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tříkrálová sbírka vynesla na jihu Čech rekordní částku. Lidé přispěli více než 12 miliony korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.