Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Myslím si, že jsme měli více ze hry, hodnotí utkání Jan Štencel

Českobudějovický Motor i přes nervy drásající závěr dokázal porazit plzeňskou Škodovku poměrem 4:3 a dotáhl se tak bodově na čtvrtý Litvínov. Do bodovacích statistik se zapsal i obránce Jan Štencel, který si připsal asistenci u vítězného gólu Jihočechů.

Honzo,zvítezili jste nad Plzní poměrem 4:3. O jak vydřené vítězství jde, když přihlédneme k závěru utkání, který nebyl úplně ideální?
Samozřejmě jde o hodně vydřené vítězství. Celých šedesát minut to byl víceméně hokej nahoru dolů a myslím si, že jsme měli více ze hry. Poté ale přišla naše třetí třetina, kterou nemáme dobrou a dneska jsme v ní dostali dva góly v závěru. Tyhle koncovky si musíme více pohlídat.

V první třetině jste vyslali na hostující branku dvacet střel, gól ale padnul pouze jediný. Nemrzí vás zpětně tolik nevyužitých šancí?
Určitě ano. Kdybychom vedli po první třetině 3:0, tak jsme mohli mít tento zápas více pod kontrolou. Takhle to bylo přece jenom pořád o jeden, nebo dva góly. Gól navíc určitě tedy chyběl, ale naštěstí jsme dali aspoň ten jeden a něco jsme z toho vytěžili. Je ale pravda, že z dvaceti střel by těch gólů mělo být určitě víc.

První branka padla po vaší pěkné individuální akci. Nemrzlo vás trochu, že se vám takto povedená akce nepodařila zakončit gólem?
To mě vůbec nemrzí. Kondel z toho dal gól a já jsem rád, že se konečně něco také povedlo proměnit.

Ve druhé třetině jste se dostali do vedení 2:0, které Plzeň kontrovala snižující branku. Co se tam z vašeho pohledu při inkasovaném gólu stalo?
Došlo na pasáž, kdy jsme vypadli z role. Nechali jsme Plzeň převzít iniciativu a ta toho využila. Myslím si, že při gólu Plzeň získala puk ve středním pásmu a rychle otočila hru. My jsme už byli docela dlouho na ledě, ten pohyb nebyl úplně ideální a bohužel nám to tam z tohohle přečíslení padlo.

Budějovice potřetí v sezóně porazily Plzeň

Přesně po týdnu hostila Budvar aréna další extraligové utkání. Domácí Banes Motor přivítal na svém ledě Škodu Plzeň. Z vítězství 4:3 proti klubu, ve kterém většinu svého života působil, se z ní v den svých 50. narozenin raduje i asistent trenéra...

Rychlou odpověď si ale na tento gól připravil Jakub Valský a následně jste dokázali ubránit dlouhé oslabení. Šlo o tu nejdůležitější pasáž v utkání?
Ubránili jsme oslabení tří proti pěti, takže klukům, co tam byli, patří obrovský kredit. I Hrášek pochytal parádně všechny střely i dorážky. Určitě to tedy byl důležitý zlomový prvek v utkání. Na druhou stranu je ale škoda, že jsme do toho Plzeň vůbec pustili. Ty fauly být nemusely a na to si musíme dát pozor. Blíží se závěr základní části a my si musíme dát pozor na veškeré aspekty hry. Tohle byl jeden z nich a mohli jsme díky němu ztratit celý zápas.

Ve třetí třetině jste asistoval u branky na 4:1. Čekali byste v té chvíli, že dojde na takto dramatický závěr utkání?
Nejspíš ne. Za stavu 4:1 jsem viděl, že plzeňští hráči trošku svěsili hlavy a do toho jsme šli do další přesilovky. Myslím si, že jsme byli hlavami už v šatně s tím, že slavíme vítězství. Dostali jsme přes prsty a do dalších utkání si na to musíme dát pozor.

Zvládli jste i druhý zápas bez svého kapitána Milana Gulaše. Jak moc je jeho absence znát?
Samozřejmě nám chybí. Milan je kapitán a věříme, že to nebude nic vážného a bude brzo fit. Musí se teď ukázat jiní kluci, kteří ho musí zastoupit a naštěstí to se dneska povedlo. Jsme jeden tým a musíme si pomáhat. Když někdo vypadne, tak za to musí vzít někdo jiný.

V neděli zaměříte na led hradeckého Mountfieldu. V čem bude podle vás tento zápas specifický?
Jde o derby, takže čekám parádní atmosféru a na ledě tuhý boj, protože jak nám, tak i Hradci jde o každý bod. Na ledě si tedy určitě nic nedarujeme. Jedeme tam s tím, že chceme uspět a získat místo v nejlepší čtyřce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Jan Štencel, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Myslím si, že jsme měli více ze hry, hodnotí utkání Jan Štencel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.