Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Budějovice potřetí v sezóně porazily Plzeň

Přesně po týdnu hostila Budvar aréna další extraligové utkání. Domácí Banes Motor přivítal na svém ledě Škodu Plzeň. Z vítězství 4:3 proti klubu, ve kterém většinu svého života působil, se z ní v den svých 50. narozenin raduje i asistent trenéra Jiří Hanzlík.

Domácí hokejisté se museli podruhé obejít bez svého kapitána Milana Gulaše. Naopak jeho jmenovec, hostující brankář Milan Klouček, se po 10 dnech v jiném dresu vrátil do Budvar arény. Zahajovací pozici v brankovišti Škody Plzeň ale zaujal Samuel Hlavaj. Nepřehlédnutelné byly dresy Adama Kubíka a Petra Zámorského. Ty se oproti těm ostatním lišily motivem upozorňujícím na podporu sbírky O kapku lepší hokej. Charitativní aktivitu podpořily i další oranžové prvky zdobící výstroj většiny hráčů.

Od úplného začátku měli domácí více ze hry a tlačili se před soupeřova brankáře. První vyloženou šanci si ve 13. minutě vypracoval Jan Ordoš, který svedl přímý souboj s Hlavajem. Ten si s kličkou budějovického hráče poradil. Útočná snaha Motoru pokračovala i ve zbytku první třetiny. Vedla k jednomu gólu. Jeho autorem byl v 18. minutě Jáchym Kondelík, jenž branku nejprve zezadu objel, aby do ní následně z druhé strany zasunul puk. O minutu později stejnou akci zopakoval Brant Harris, gól ale nepadl. Velkou příležitost měl z levé strany nehlídaný Pavel Pýcha, ale Hlavaj ani z tohoto pokusu nekapituloval. Slovenský brankář během prvních dvaceti minut čelil celkem 21 pokusům, z nichž nechytil pouze ten Kondelíkův.

Ani po přestávce se obraz hry příliš nezměnil. Další šanci Motoru měl ve 23. minutě Martin Hanzl. Náskok Českých Budějovic pak zvýšil Brant Harris, kterého přihrávkou přes brankoviště přesně našel Jáchym Kondelík. Na druhé straně mohl v úniku kontrovat Filip Jansa, jenže se kličkou vyhnal do ostrého úhlu, z něhož měl situaci už velmi ztíženou. Plzeň se mohla poprvé radovat chvíli později. To se totiž prosadil osamocený Adrián Holešinskýstřelou na bližší tyč. Ovšem o méně než minutu později ujela jako už několikrát předtím dvojice Hanzl a Valský. Prvně jmenovaný tentokrát místo střely volil přihrávku přes osu a Jakub Valský se do odkryté branky nemýlil. V závěru třetiny Motor ustál i dvojnásobné oslabení.

Třetí třetina přinesla mnoho dalších událostí. Při jedné z nich se do dobré pozice dostal Matěj Toman. Další zásah ale přidal až Jáchym Kondelík, když tečoval Štencelovu střelu od modré. Západočeši i díky svému brankáři Hlavajovi přesto stále zůstávali ve hře. Když pak zásluhou Filipa Jansypotrestali pasivitu Motoru, snížili na rozdíl dvou branek. Tato skutečnost vedla k tomu, že to hosté zkusili při hře bez brankáře. O zvýšení dramatičnosti závěru zápasu se během ní postaral Petr Zámorský, který necelou minutu před koncem přidal další úspěch Plzně. Jihočeši ale podobně jako v úterý proti Vítkovicím svůj náskok už uhájili.

Banes Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 18. Kondelík (Štencel), 28. Harris (Kondelík, D. Simon), 34. Valský (Hanzl, D. Simon), 51. Kondelík (Štencel, Vráblík) – 33. Holešinský (Söderlund, Zámorský), 56. Jansa (Zámorský), 60. Zámorský (Söderlund). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Zíka, Frodl. Vyloučení: 5:4. Využití:1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6421. Střely na branku: 42:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3.

Motor: Hrachovina (Strmeň) – Vráblík, Štencel, Kachyňa, Doudera (A), Hovorka, Gulaši (C), Pýcha – F. Přikryl, Kondelík, Ordoš – Kubík (A), Harris, M. Beránek – Valský, Hanzl, D. Simon – Koláček, Vopelka, Toman.

Plzeň: Hlavaj (Klouček) – Zámorský, Malák, Bučko, Laakso, Piskáček (A), Skok – Šiler, Mertl, Holešinský – Lev (A), Jansa, Schleiss (C) – Matýs, Benák, Söderlund – Straka, M. Soukup.

Ohlasy po zápasu: 

Jiří Hanzlík (asistent trenéra, Motor): „Byli jsme aktivnější. Ve druhé třetině přišla pětiminutová pasáž, kdy měla Plzeň navrch. Důležitým momentem zápasu byl náš gól na 3:1. Utkání jsme pak měli pod kontrolou až na závěrečnou pětiminutovku, která znovu vypovídala o naší určité herní nevyspělosti. Naše výhra ale byla zasloužená.“

Petr Kořínek (hlavní trenér, Plzeň): „Měli jsme špatný vstup do utkání, hráli jsme ustrašeně a měli jsme špatný pohyb. Moc se to nezlepšilo ani ve druhé třetině. Pomohl nám kontaktní gól, ale brzy jsme zase inkasovali. Ve třetí třetině domácí odskočili, nám se sice povedlo snížit, ale už to byla křeč. Motor vyhrál zaslouženě.“

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, Plzeň, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovice potřetí v sezóně porazily Plzeň  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.