Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Svachovka bere další triumf. Whisky Old Well ocenil světový odborník

PR článek

Je to jen pár měsíců, co získala jihočeská destilérka Svachovka ocenění za nejlepší whisky v Česku, a už si připisuje další triumf. A to rovnou světový. Uznávaný odborník na whisky Jim Murray ocenil Old Well ze Svachovky, která se díky tomu dostala do jeho whisky bible nejlepších whisek světa.

Konec roku 2023 byl ve Svachově Lhotě slavnostnější, než je obvyklé. Pár dní před Silvestrem se totiž jihočeská destilérka dozvěděla, že se svou Whisky Old Well bodovala na světové úrovni. „Měli jsme velikou radost. Je to velké ocenění, zvlášť když si vezmeme, že konkrétně této whisky je zhruba pět let. Je to pro nás velké zadostiučinění,“ komentuje majitel destilérky Václav Cvach.

Ocenění uděloval celosvětově vyhlášený odborník na whisky Jim Murray. Jihočeské destilérce dal za jejich Old Well whisky 94,5 bodu ze sta, čímž jí náleží zlatá medaile. A tu získala Svachovka jako historicky první destilérka v Česku.

A čím že Old Well z Českokrumlovska ve Skotsku okouzlila? „Naše whisky zrála v sudech po kagoru. Jde o dezertní moldavské víno. Myslím, že nikde jinde ve světě to takhle nedělají, takže jde o naše know how. O to víc nás to ocenění těší,“ vysvětluje Cvach. Whisky standardně zraje v sudech po bourbonu, rumu, portském nebo cherry.

Díky speciálním sudům, které si ve Svachovce sami připravují, má whisky lehce kouřový nádech s hladkým, čokoládovým profilem. Ochutnat ji můžete jak na obchodech v Chabičovicích a v Krajinské ulici v Českých Budějovicích nebo v restauracích, kam Svachovka whisky dodává.

A první ohlasy po ocenění na sebe nenechaly dlouho čekat. Svachovka díky tomu realizovala první export whisky, a to do Švýcarska.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Svachovka, destilérka, whisky, ocenění, Jim Murray, Old Well

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Svachovka bere další triumf. Whisky Old Well ocenil světový odborník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.