Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Český Krumlov letos zahájí opravu mostu Edvarda Beneše

Český Krumlov letos zahájí opravu mostu Edvarda Beneše, který tvoří jednu z přístupových cest do historického centra. Rekonstrukce potrvá do dubna příštího roku. Náklady na opravu činí více než 33 milionů korun.

„Hlavním problémem tohoto mostu je dlouhodobé zatékání do nosné konstrukce a na úložné prahy spodní stavby, což způsobilo, že stav železobetonových konstrukcí je velmi špatný a stav ložisek dokonce havarijní," řekl Karel Jirovec z českokrumlovského odboru správy majetku a investic.

Radnice si uvědomuje, že most je velmi frekventovaný, proto po dobu opravy vytvoří aspoň provizorní spojnici s historickým centrem. „Je plánováno zbudování mostního provizoria na povodní straně mostu, které bude využívané pouze automobily s šířkou do 2,2 metru bez omezení hmotnosti a pěšími. Provoz po provizoriu bude řízen semafory. Ostatní doprava bude vedena po jiné trase," řekl Jan Sládek z odboru dopravy a silničního hospodářství.

Most Edvarda Beneše slouží od roku 1937. Město chce na jeho opravu zažádat o finanční dotaci z krajského investičního fondu. „Pokud se to městu nepodaří, bude muset omezit své další plánované investice a projekty, aby bylo schopno jeho rekonstrukci financovat z vlastního rozpočtu," uvedl českokrumlovský místostarosta Zbyněk Toman (ODS).

Město má ve správě 16 mostů a 12 lávek. Český Krumlov zavřel na začátku ledna pro dopravu i pro chodce Lazebnický most, který je další cestou do centra města. Stav mostu je rovněž havarijní a práce za 32 milionů Kč potrvají do května.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Český Krumlov

Štítky správa, most, opravy, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Krumlov letos zahájí opravu mostu Edvarda Beneše  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.