Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jak to vypadá s akvaparkem? Stavět by ho mohl soukromý investor

Akvapark. Projekt, o kterém se v Českých Budějovicích mluví už dlouhé roky. Jak to s jeho přípravou vypadá? Stavět by ho mohl soukromý investor, kterému by město poskytlo pozemek. Vyrůst by tak za několik let mohl za křižovatkou Diamant.

V minulém roce vznikl na levém břehu Vltavy velký sportovní areál, který letos plánuje město rozšířit o druhou fázi a parkoviště. Nedaleko něj se ale pracuje na přípravě mnohem většího projektu. Akvaparku.

Politici slibují v Českých Budějovicích výstavbu akvaparku i městských bytů

Hned několik velkých výzev čeká na nové vedení Českých Budějovic. Politici slibují výstavbu akvaparku, stavět chtějí také městské byty a sportovní haly. Jedna taková by mohla vzniknout v areálu výstaviště. Vedení radnice chce řešit také parkovací...

Na ten už čekají obyvatelé Českých Budějovic dlouhé roky. „Máme nějaké první zájemce, kteří dávají najevo, že by to chtěli investovat. To je samozřejmě varianta, kterou bychom preferovali nejvíc. Město by vložilo pozemek, řeklo záměr, v tomto případě akvapark, a pak by se podílelo na nějaké finální podobě,“ vysvětlil aktuální kroky kolem výstavby náměstek primátorky Petr Maroš (ODS), který má přípravu velkých projektů ve své gesci.

Jde o pozemek za křižovatkou Diamant směrem do centra. „V tuto chvíli tam probíhá změna územního plánu, která ale ještě neproběhla celá. Doufáme, že dobře dopadne. To území pak bude ze strany města připravené,“ vysvětlil Maroš. Podle něj by mohla být změna hotová na konci letošního roku.

Během té doby chce město vypsat soutěžní dialog, formou kterého by pozval k jednání případné zájemce o stavbu. „S nimi se pak budeme bavit o celém projektu a budoucím nastavení,“ doplnil náměstek.

Podle Maroše je ale nutné počítat s tím, že se na území ještě dlouho „nic viditelného“ dít nebude. Cílem je teď dle něj připravit vše v kancelářích. „V momentě, kdy bude vše od projekčních prací, stavebních povolení a podobně připraveno, je možné kopnout. Kdyby šlo všechno bez jakýchkoli komplikací, mohlo by se začít stavět třeba na jaře 2026. Ale to je opravdu hrubý odhad,“ vysvětlil.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Elmira Talířová

Štítky akvapark, České Budějovice, koupání, vodní svět

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak to vypadá s akvaparkem? Stavět by ho mohl soukromý investor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.