Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Tráva nepočká. CB PROLES Vám nabízí řešení

PR článek

Nastávající jaro klade obvyklou otázku – jste připraveni na údržbu svých travnatých ploch? Nápovědu vám jako pomyslný přítel na telefonu může dát návštěva prodejny společnosti CB PROLES a.s., protože nabízí komplexní řešení sekání trávy od vyžínačů, přes všechny typy sekaček včetně robotických, až po zahradní traktory a ridery, značek Husqvarna, Honda, Motor Jikov Green, Echo, Stiga a Kubota. Firma je tu pro Vás již 20 let. Společnost těší Vaše důvěra, díky které může CB Proles již tolik let nabízet své služby.

Řešení pro každou zahradu

Firma má recept na sekání všech typů a velikostí pozemků. Předzahrádku posekáte i mechanickou vřetenovou sekačkou, na malé plochy o rozloze do 500 m2 je ideální tichá a ekologická akumulátorová rotační sekačka Husqvarna LC 141Li. Rotační benzinové sekačky se šířkou záběru 40–56 cm jsou vhodné pro pozemky o rozloze 500–2000 m2, Např. Husqvarna LC 348VI je zlatý střed a představuje perfektní základ pro sekání středně velkých ploch. Rozlehlé pozemky s výměrou nad 2000 m2 je nutné sekat pomocí techniky s odpovídající šířkou záběru, tedy zahradních traktorů či riderů. Pro posečení vysoké trávy Vám firma může nabídnout bubnové sekačky, které zvládnou i metr vysoký porost. Obecně platí, že správně zvolený stroj by měl požadovanou plochu zvládnout posekat zhruba za jednu hodinu.

Budoucnost zahradní techniky patří akumulátorovým strojům. Husqvarna to ví už déle než dvacet let – v roce 1995 představila světu první robotickou sekačku na trávu. Díky tomuto náskoku dnes může náročným uživatelům nabídnout vyspělé robotické sekačky, stejně jako tiché a přitom výkonné akumulátorové stroje pro práci v lese i na zahradě. Výraz stroj na baterky už dávno není dvojsmyslný – pro akumulátorové stroje Husqvarna dnes platí, že jsou ve své spolehlivosti nedostižné. Akumulátorový nářaďový park ocení každý, kdo nezbytné práce na zahradě bere sportovně. Nízká hmotnost strojů a nulové emise výfukových plynů jsou správnými sparingpartnery pro zdravý pohyb. Spolu se svou fyzickou kondicí udržujete také dobré sousedské vztahy. Nejnižší možný provozní hluk ocení nejen samotný uživatel, ale především jeho okolí. Namísto charakteristického zvuku benzinových řetězových pil a křovinořezů zavládne na vaší zahradě klid. Sousedi vás budou mít rádi a vy se jim pak můžete směle pochlubit se svým nejnovějším přírůstkem do rodiny akumulátorových strojů.

Sekání jako relax

Robotické sekačky jsou plně automatické. Sekají průběžně např. v režimu 8 hodin denně, 20 dnů v měsíci. Díky tomu velmi ostré otočné břity odsekávají vždy jen malý kousek travního stébla, takže odpadá nutnost sběru posekané trávy a její likvidace. Omezuje se množství hnojiva i zálivky, protože malé částečky trávy plní roli přirozeného hnojiva a brání vysoušení půdy. Tento způsob sekání působí blahodárně na samotnou trávu, která je sekána maximálně šetrně. Tímto způsobem je možné dosáhnout vyšší kvality travního koberce než při sekání rotačními sekačkami. Škála robotických sekaček Husqvarna opět uspokojí majitele nejrůznějších pozemků. Nejmenší modely Automower 105 a 305 jsou určeny pro trávníky okolo 500 m2, nejvyspělejší robotická sekačka současnosti Automower 450X zvládne až 5000 m2. Instalaci na zahradě provede odborný technik, sekačku naprogramuje a vše vám ukáže a vysvětlí. Pak už se nemusíte o nic starat a můžete se kochat perfektním travním kobercem.

Jedna sekačka nestačí

Málokdy má travnatá plocha takový tvar a členění, že ji celou od kraje do kraje je možné posekat jedinou sekačkou. Pro dosekávání okrajů především u pevných překážek přichází ke slovu vyžínače se strunovou hlavou. Žací struna omezuje riziko poškození při sekání v blízkosti domu či kolem stromů a záhonů, zkrátka všude tam, kam se nedostanete klasickou sekačkou. Při dolaďování detailů jsou vyžínače vhodné zásluhou nízké hmotnosti (3–5 kg) a tudíž lepší ovladatelnosti. Vedle benzinových modelů je na výběr velké množství akumulátorových typů, které jsou lehčí a tišší. Vyžínače mají většinou obloukovou rukojeť a jednodušší typy mají zahnutou hřídel, pokročilejší modely disponují kuželovým převodem stejně jako křovinořezy.

Křovinořezy jsou určené pro sekání trávy na těžko přístupných místech, jako jsou strmé svahy, a pro sekání neudržovaných ploch pomocí kovového žacího kotouče. Křovinořezy jsou většinou robustnější, těžší a výkonnější, mají tvarované rukojeti (řídítka) pro lepší ergonomii a pohodlný pracovní postoj. Při práci je máte zavěšené na popruh, který zátěž rozloží mezi ramena, hrudník a záda. Výkonnější stroje dovolují použít pilové kotouče pro likvidaci náletových dřevin.

Komplexní řešení

Kromě strojů na údržbu trávy Vám tradiční firma nabízí také široký výběr řetězových a vyvětvacích pil, ochranných pomůcek, oblečení a příslušenství jako například řetězy, lišty, maziva a veškeré zahradní nářadí od společnosti Fiskars. S prodejem výše uvedených strojů samozřejmě souvisí servis. CB PROLES má početný tým servisních techniků, kteří se o Vaše stroje vždy odborně postarají. Zaměstnanci fiirmy se těší na Vaší návštěvu v prodejně CB PROLES a.s., Karolíny Světlé 2447 v Českých Budějovicích.

Více informací zde.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky tráva, zahrada, sekačka, prodej, dům, cb proles

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tráva nepočká. CB PROLES Vám nabízí řešení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.