Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na jihu Čech se opět uskuteční největší modelářská show

PR článek

Přijměte touto cestou pozvání na největší modelářskou show na jihu Čech. Již druhý ročník této úžasné akce proběhne na českobudějovickém výstavišti ve dnech 23. – 24. března 2024.

Jelikož bylo minulý rok modelářské show v pavilonu T2 pro enormní zájem poněkud těsno, rozhodli se letos organizátoři uspořádat mnohem a mnohem větší RC TRUCK FEST! Vybrali tedy ten největší pavilon, jaký může českobudějovické výstaviště nabídnout a akce se bude konat v pavilonu T1o rozloze 3600 m2.

Co bude letos k vidění?

Rádiem řízené modely kamiónů, nákladních aut, pásové bagry, kolové nakladače, traktory a zemědělská technika. Navíc přijedou i tanky a vojenská technika, rallye kamiony Dakar, expediční a Off-road auta a k vidění budou také rádiem řízené modely letadel. Jakékoliv pochybnosti uhasí RC hasičský sbor, a když se řekne uhasí, je to myšleno doslovně.

Na show zavítají i kolegové modeláři z Rakouska a budou hasit hořící modely domů. O svou bezpečnost se nemusíte bát, celé show hašení požáru pomocí RC modelů bude přihlížet člen HZS. A pokud to počasí dovolí, zakrouží kolem pavilonu a nad hlavami návštěvníků i letadla.

A to není ještě vše. Abyste mohli strávit v klidu celý den s RC nadšenci a nechali se přenést v klidu do jejich světa, je pro vás letos připraveno také občerstvení. Na výstavě si budete moci koupit i nějaký suvenýr nebo dokonce i RC model.

A jak proběhl RC Truck Fest minulý rok?

V magazínu RC drive o RC Festu napsali: Na konci března roku 2023 se do jihočeské metropole přijeli představit hrdí majitelé nádherných RC modelů. Byla to první akce roku 2023, kterou pořádali členové klubu RC Truck Hradec Králové a stala se zároveň prvním ročníkem této unikátní a co do rozsahu i největší akcí konající se na jihu Čech. RC Truck Fest se konal na českobudějovickém výstavišti v pavilónu T2, který doslova praskal ve švech. K vidění byly modely nádherných rádiem řízených kamiónů, nákladních aut a stavební techniky. Ty se předvedly na modelišti o rozloze přes 700 metrů čtverečních, kterou postavili modeláři z klubu RC Truck Hradec Králové a slovenského klub RC Truck Záhorák.

A věřte, bylo se opravdu na co dívat. Pravidelné spanilé jízdy nádherných kamionů po rozmanité dráze, na které nechybělo například vyvýšené parkoviště nebo osmimetrový most spojující dvě dráhy přímo před zraky přítomných diváků. O kousek dál byla k vidění zemědělská technika a traktory prohánějící se na poli. Uprostřed modeliště, na obrovské hromadě hlíny, pracovalo celý víkend mnoho stavebních strojů, pásových i kolových nakladačů, které měly za úkol naložit hrubou zeminu na nákladní auta. Ta jí pak odvážela do třídícího centra, odkud se vytříděné frakce navážely na dostavbu nájezdu vyvýšeného Parkoviště.

Buldozery a stavební válce pak navezenou zeminu rozhrnuly a upravily tak, aby na konci víkendu bylo parkoviště průjezdné a přístupné z obou stran pro všechny ty malé repliky velkých aut. V jedné hale si tak lidé mohli prohlédnout práci snad všech profesí, od řidičů kamionů až po bagristy nebo traktoristy, rozdíl byl pouze ve velikosti aut, a v tom, že na tyto stroje nepotřebuje řidič speciální řidičský průkaz. V pavilónu nechyběla ani dráha plná nejrůznějších překážek, přejezdů a mostů, která lákala pokořit všechny nástrahy off-road, expediční a trialové vozy z českobudějovického klubu Ortolez. Tento klub s bohatou historií slučuje fanoušky všech kategorií dálkově ovládaných expedičních a of-roadových modelů déle jak deset let. Podílí se hned na několika eventech v Jihočeském kraji. Zde veřejnosti představili zajímavou překážkovou dráhu a vystavili přes třicet modelů. Mezi nejsledovanější úsek patřila část s bahnem, kde především nejmladší diváci povzbuzovali k co nejdivočejšímu průjezdu. Na celé akci se podílely celkem tři kluby modelářů. S kamiony, nákladními i osobními auty, stavební i zemědělskou technikou vše v měřítku 1/14 přijel klub RC Truck Hradec Králové, který má v dnešní době přes osmdesát členů, kteří se na společné akce sjíždějí z celé České republiky. Ze zahraničí se svojí stavební technikou, kamióny,trafostanicí a nádherným plně funkčním mlýnem, dorazil slovenský RC klub Záhorák z Malacek. A jako třetí, již výše zmíněný Českobudějovický klub RC Ortolez. Celé rodiny vyrazily obdivovat dokonalost dálkově řízených modelů, které umí to samé jako reálná technika. Čas pro většinu návštěvníků úplně přestal existovat.

„No je to tady paráda hlavně pro ty děti, a dokonce i pro dospělé je to tady opravdu zajímavé, spousty věcí k vidění,“ popsala mladá paní, která se na výstavu přišla podívat se svými dvěma syny. „Už jsme tady skoro 3 hodiny,“ dodala. „Chtěli bychom taky takové modely,“ odpovídají dva mladí návštěvníci přítomné televizní reportérce.

Vstupenky na letošní RC TRUCK FEST v Českých Budějovicích si můžete zakoupit v předprodeji zde.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky modelářská show, truck show, výstaviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech se opět uskuteční největší modelářská show  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.