Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tábor získal na rekonstrukci bazénu dotaci 33 milionů korun. Práce zahájí v květnu

Tábor získal na rekonstrukci plaveckého bazénu dotaci téměř 33 milionů korun od Národní sportovní agentury. Město zahájí opravu 15. května, kdy bazén na pět měsíců uzavře. Oprava by měla stát necelých 47 milionů korun.

„Oprava už je dlouho plánovaná. Rozhodnutí národní sportovní agentury se očekávalo v únoru, ale stále nebylo známo. Tím, že jsme uspěli s dotací, výrazně pomůžeme městskému rozpočtu," uvedl táborský starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Rekonstrukce se týká plaveckého bazénu, ochozů, prosklené fasády, podhledů a technologií. Uzavření se nejvíce dotkne klubu plavců, vodního póla, plavecké školy, akvabel, vodní záchranné služby nebo triatlonového týmu. „Uvědomujeme si, že odstávka zkomplikuje život sportovním klubům, které se bez bazénu neobejdou. Proto jsme v radě města schválili oddílům, které využívají ke své činnosti plavecký stadion, financování nájmů a dopravy do náhradních sportovišť formou individuální dotace," řekla místostarosta Lenka Horejsková (Společně pro Tábor).

Jde o druhou etapu modernizace plaveckého stadionu. Táborský bazén byl mezi lety 2018 a 2019 uzavřený kvůli první etapě modernizace. Město při ní nechalo postavit wellness centrum, obnovilo šatny, vstupní vestibul a dětský bazén. Náklady na první etapu modernizace byly 126 milionů korun.

Tábor v minulosti zvažoval, že by v další etapě modernizace plaveckého stadionu udělal pohyblivé dno bazénu. Areál by tak získal potřebné parametry pro sporty jako vodní pólo nebo synchronizované plavání. Plánovaná rekonstrukce však s tímto prvkem nepočítá. Důvodem jsou hlavně zvýšené náklady.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, sporty, stavby, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor získal na rekonstrukci bazénu dotaci 33 milionů korun. Práce zahájí v květnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.