Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Užijte si Velikonoce na Lipně. Na kole, lodi, pěšky, nebo na bruslích

PR článek

Svátky jara jsou tady a pokud přemýšlíte, kde je strávit, rozhodně byste neměli vynechat naší největší vodní plochu Lipno. Rosničky slibují v této lokalitě teploty okolo 17 stupňů, a tak pobyt venku na čerstvém šumavském vzduchu udělá dobře každému. Navíc Rodinný areál Lipno chystá nejenom mnoho velikonočních akcí, ale i otevření Království lesa, půjčovny lodí, kempu Modřín, nebo Bikeparku a Singletracku.

Velkou akcí pro všechny rodiny s dětmi bude Velikonoční cesta lišáka Foxe. Ta se bude konat v sobotu 30. března v celém areálu. Na samotném začátku cesty návštěvníci obdrží speciální kartu, kam jim budou zaznamenány postupy přes různá stanoviště. Čeká vás široká škála aktivit, od kreativních workshopů cukrárny Povidloň po zajímavé úkoly, které vás zasvětí do tajů velikonočních tradic. A to nejlepší na konec – na závěr trasy na každého čeká speciální odměna. Sraz je naplánován na malebném náměstíčku u hotelu Element, kde také celá cesta začíná a končí. První dobrodruzi vyrazí v 13:00 a poslední možnost vydat se na tuto jedinečnou cestu bude v 15:30.

Po zimním spánku se probouzí i dětský ráj plný zábavy, Království lesa. Otevřeno bude po celý víkend do 1. dubna a pak až do 26. dubna vždy o víkendu. Pokud jste Království lesa ještě nenavštívili, nenechte si ujít příležitost prozkoumat jedinečný svět lanových drah inspirovaných stezkami divoké zvěře nebo milované Království zvířátek. Naleznete zde i přátelské kozičky. V Království lesa nechybí prvotřídní občerstvení, obří trampolíny a o tomto víkendu i velikonoční program.

„Pro návštěvníky chystáme dále otevření půjčovny lodí, inline bruslí, Bikeparku, Singletracku, otevíráme i náš kemp Modřín a samozřejmostí je otevřená Stezka korunami stromů, kde zažijete nádherné výhledy nejenom na šumavskou přírodu,“ doplňuje tiskový mluvčí areálu Jiří Gruntorád.

Vychutnejte si Velikonoce i ve Stodole a v Povidloni!

Svátky jara jsou také o dobrém jídle, a tak až budete potřebovat doplnit energii, neměli byste minout restauraci Stodola. Šéfkuchař Michal Hruda a jeho tým si pro návštěvníky nachystali mnoho jehněčích, ale i velikonočních specialit. Ve stylovém prostředí si návštěvníci budou moci vychutnat například velikonoční nádivku, jehněčí na smetaně, velikonoční salát, velikonoční sekanou a spoustu dalších specialit v rámci oslav svátků jara. Cukrárna Povidloň si připravila klasiky jako beránka, mazanec a k tomu speciální zákusky. Hořký krém s lískooříškovým  vkladem na bezlepkovém korpusu v karamelové čokoládě, nebo kokosový krém s mangovým vkladem na mandlovém korpusu. A komu by to bylo málo, budou i čokoládové kraslice s překvapením z mléčné nebo bílé čokolády.

Velikonoce na Lipně nebudou mít chybu a více informací naleznou návštěvníci na webu lipno.info.

Ohodnoť článek

Štítky Velikonoce, Lipno, kultura, program

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Užijte si Velikonoce na Lipně. Na kole, lodi, pěšky, nebo na bruslích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.