Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Přeložení cyklostezky u sportovního areálu začne v příštím týdnu

Práce na přeložení frekventované cyklostezky u sportovního areálu u Vltavy začnou v nejbližších dnech. Město tento týden předá staveniště a zhotovitel má 70 dní na to zakázku dokončit.

Výběrové řízení na firmu, která přeloží frekventovanou cyklostezku u sportovního areálu u Vltavy, vypisovalo město v polovině ledna. V té době také avizovalo, že v průběhu června už budou lidé jezdit po nové cyklostezce. „V úterý 2. dubna předáme staveniště, takže předpokládáme, že následující týden se tam začne pracovat,“ uvedl náměstek primátorky Petr Maroš (ODS) s tím, že za přeložení zaplatí město 9 milionů včetně DPH.

Zhotovitel bude mít na realizaci maximálně 70 dní. „Dostali jsme se do termínu, kdy už ten areál samozřejmě lidé využívají, takže to staveniště bude oddělení nějakým mobilním plotem, tak aby si stavaři nepřekáželi s návštěvníky,“ dodal Maroš.

Frekventovaná cyklostezka bude do léta přeložená. U sportovního areálu vznikne parkoviště

Hned několik změn se chystá pro obyvatele města u sportovního areálu u Vltavy. Kromě avizovaného přeložení cyklostezky plánuje město vybudovat nové parkoviště nebo několik novinek v samotném areálu. Jde například o nová hřiště na plážový fotbal...

Nejde ale o jedinou změnu, která se v areálu chystá. Během následujících měsíců by tady mělo vzniknout také parkoviště a chystá se druhá etapa výstavby areálu. Ta bude navazovat na dokončení úpravy břehů řeky, které provádí Povodí Vltavy. „Zároveň se čeká na výsledek výběrového řízení, protože to ještě není ukončené. Teď čekáme na nabídky,“ doplnil Maroš.

Druhá etapa má nabídku areálu pro obyvatele rozšířit. Z jednoho volejbalového hřiště má vzniknout hřiště na plážový fotbal, přibudou hřiště na badminton nebo pickleball. V plánu jsou také stoly na ping pong nebo půjčovna vybavení na vodní sporty.

V letošním roce pak město vypíše ještě jedno koncesní řízení, a to na provozovatele areálu na roky 2025 až 2029. „Poučíme se z toho, co jsme tam teď zažili a věříme, že případní zájemci viděli, jaký tam je provoz a přihlásí se jich víc. Uvidíme, jakou dostaneme cenu. Tam se to bude týkat celého prostoru, to znamená etapy jedna i dva,“ vysvětlil první náměstek.

Ohodnoť článek

Foto Elmira Talířová

Štítky cyklostezka, cyklisté, sportovně relaxační areál, Vltava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přeložení cyklostezky u sportovního areálu začne v příštím týdnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.