Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Týden přinese teplotní propad, teploty klesnou i o víc než 10 stupňů

Po velmi teplém začátku týdne, kdy se denní maxima budou blížit 30 stupňům Celsia, se v Česku z úterý na středu výrazně ochladí. Přechod studené fronty srazí teploty i o víc než deset stupňů a v noci na čtvrtek se mohou místy objevit přízemní mrazíky. O víkendu se denní teploty vrátí nad 20 stupňů Celsia.

Dnešek bude, stejně jako závěr minulého týdne, velmi teplý. Nejvyšší denní teploty budou mezi 22 a 26 stupni Celsia, v Čechách se dostanou na 28 stupňů Celsia. Velmi teplé bude podle meteorologů ještě úterý, kdy ale začne od západu přibývat oblačnost, která přinese přeháňky či bouřky.

Středa už bude oblačná, místy s deštěm či přeháňkami, zpočátku i bouřkami. Denní maxima budou jen mezi 11 a 15 stupni Celsia. V noci na čtvrtek mohou teploty u země klesnout místy pod nulu.

Ve druhé polovině týdne ubyde deště, obloha bude polojasná a postupně se bude oteplovat. O víkendu by se tak teploty přes den mohly dostat nad 20 stupňů Celsia. Na začátku příštího týdne se ale podle týdenní předpovědi opět ochladí.

Zřejmě se nezopakuje vývoj, kdy v závěru minulého týdne padaly teplotní rekordy. V neděli se odpolední maxima na některých stanicích dostala nad 30 stupňů Celsia a Česko zažilo letošní první tropický den. Padl rekord z roku 1934, kdy byl první tropický den zaznamenán 17. dubna, tedy o deset dní později než letos.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, čhmú, předpověď, meteorologové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Týden přinese teplotní propad, teploty klesnou i o víc než 10 stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.