Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Benefiční Modrý běh pro AUTIS Centrum se poběží v Hluboké u Borovan

Dvanáctý ročník benefičního Modrého běhu pro AUTIS Centrum se poběží v sobotu 20. dubna 2024. Trasy běhu povedou Safari Resortem v Hluboké u Borovan. Modrý běh je součástí dubnové kampaně na podporu lidí s autismem a jejich rodin.

Začátek akce je od 10:30 hod. Poběží se dětské běhy, a to na vzdálenosti 120 m, 350 m a 900 m, hlavní běhy na 4,4 km a 8,8 km, a jako novinku letos odstartujeme Závod REGENT pivařů,“ říká za organizátory Laďka Votrubová a dodává, že pro maminky je připraven oblíbený závod s kočárky. Startovné pro dospělé činí online 200 Kč, na místě 300 Kč, pro děti online 100 Kč, na místě pak 200 Kč. Registrace běžců v Safari Resortu začne v 9:00 hod a první závod bude odstartován v 11:00 hod.

České dráhy vypraví speciální vlak z českobudějovického nádraží

Pro zájemce o cestování vlakem vypraví České dráhy speciální vlak přímo do Hluboké u Borovan. Vlak vyjede v 9:50 hod z českobudějovického nádraží. S celou rodinou se tak pohodlně přemístíte do místa konání akce. Každý cestující vlakem navíc dostane malý dárek.

Známé osobnosti se postarají o bohatý doprovodný program

Doprovodným programem provede patronka Autis Centra herečka Dana Verzichová a moderátor Jiří Gruntorád. Vystoupí zpěvačka Nikol Votrubová s kapelovou The Vibe, houslista Radek Blahuš, známý kouzelník Radek Bakalář a taneční skupina MOVE 21. Pro nejmenší zazpívá oblíbená dětská zpěvačka BIBIBUM. „Jsme moc rádi, že nás i letos podpoří známé osobnosti, všichni bez nároku na honorář. Závodů se zúčastní známý influencer a sportovec Tomáš Chlup, který benefičnímu Modrému běhu pro Autis Centrum vyjádřil podporu na sociálních sítích,“ sděluje Laďka Votrubová a dodává, že bez sponzorů, podpory osobností a samotných pečujících rodin by se benefice nemohla uskutečnit.

Zázemí v Safari Resortu pro celou rodinu

Z nabídky tras si vybere opravdu každý, děti i dospělí, tatínci i maminky,“ pochvaluje si Laďka Votrubová. Velký dík patří Jihočeskému klubu maratonců, z. s. a Martinovi Gazdovi za organizaci běhů, štědrým dárcům pak za krásné a hodnotné ceny. Nezbývá než držet palce, ať nám vyjde počasí,“ říká s úsměvem Laďka Votrubová a zdůrazňuje, že pro organizátory akce je důležité zajistit v Safari Resortu perfektní zázemí a pohodlí pro celou rodinu. Venkovní dětská hřiště, ohrady s rozmanitými zvířaty a občerstvení z místní farmy potěší celou rodinu.

Světový den porozumění autismu

Každoročním benefičním Modrým během pro Autis Centrum se jednotlivci i firmy připojují k oslavám Světového dne porozumění autismu, který je ustanoven na 2. dubna. Oslavy spojuje modrá barva. Ta je totiž symbolem komunikace – jedné z oblastí, v níž mohou mít lidé s autismem výrazné potíže. „Děkujeme všem našim příznivcům a partnerům, kteří nám každoročně pomáhají. Vážíme si toho, že naši práci oceňují. Bez nich by se naše služby pro rodiny dětí s autismem neposunuly tam, kde jsou dnes,“ říká Milena Urbanová, ředitelka Autis Centra v Českých Budějovicích a dodává, že výtěžek běhu jde celý na podporu činnosti Autis Centra.

Registrace a bližší informace k akci na Facebook Autis Centrum.

Zájemci se mohu registrovat online zde.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Autis Centrum, porozumět autismu, běžecký závod, Safari Resort

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benefiční Modrý běh pro AUTIS Centrum se poběží v Hluboké u Borovan  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.