Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V potravinové sbírce se vybralo rekordní množství zboží

I potravinová banka Jihočeského kraje se zapojila do včerejší celorepublikové sbírky potravin. Během jednoho jediného dne se vybralo téměř 35 tun potravin a drogerie. Vše následně putuje lidem v tíživé životní situaci.

„Sbírku potravin připravujeme přibližně půl roku a již teď začínáme připravovat podzimní kolo. Moc děkujeme všem dárcům, kteří přispěli, a kromě potravin nám tak darovali i spoustu energie do přípravy dalšího kola,“ uvádí vedoucí skladu Potravinové banky Jana Šojdelová.

Sbírka potravin se koná vždy na jaře a na podzim. Do obou akcí se pravidelně zapojuje i Jihočeská potravinová banka. V letošní první akci, která se konala v sobotu 13. dubna, se podařilo vybrat 34 746 kilogramů potravin a drogerie.

Stále jsme nenarazili na strop toho, co může potravinová banka dělat. Někdy mám pocit, že mě to přeroste, říká Kristýna Škabradová

Před sedmi lety Potravinovou banku Jihočeského kraje zakládala. Během psaní bakalářské práce totiž Kristýna Škabradová zjistila, že v kraji žádná taková banka není. K původní práci tak přibyla ambice organizaci spoluzaložit a poté ji předat a jít...

„Již v následujících dnech pomoc poputuje ze skladu Potravinové banky konkrétním klientům, kteří jsou nejčastěji tvořeni z řad seniorů, matek samoživitelek a lidí s tělesným či psychickým postižením,“ uvedla v tiskové zprávě ředitelka Jihočeské potravinové banky Kristýna Šural.

Do sbírky se v sobotu zapojilo 297 dobrovolníků v 39 jihočeských obchodech. Jednou z nich je například Petra Keilová„S pracovníky potravinové banky jsem se zapovídala před několika lety na jedné akci. Ptala jsem se, jak bych jim mohla pomoci. Poprvé jsme na sbírce pouze nakoupili, ale jak jsem viděla zelené zástěry, došlo mi, že tahle pomoc má minimálně stejný význam jako koupit košík potravin. Teď dělám oboje. Mám radost, že mezi lidmi roste informovanost a solidarita. Držím palce a těším se na další sbírku,“ popisuje svou motivaci jedna z dobrovolnic.

A právě dobrovolníkům patří podle ředitelky banky Kristýny Šural velké poděkování. „Naše největší poděkování míří k neuvěřitelným dobrovolníkům. Jsem moc vděčná, že se sbírka stala součástí vašeho života a mnohé tváře jsem viděla už poněkolikáté. Jsem nadšená i z toho, že se každý rok zapojuje více seniorů – dobrovolníků,“ uzavírá.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Potravinová banka Jihočeského kraje

Štítky potravinová sbírka, potraviny, potravinová banka, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V potravinové sbírce se vybralo rekordní množství zboží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.