Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lidé z Českobudějovicka se mohou nechat bezplatně otestovat na infekční nemoci

PR článek

Nezisková organizace PREVENT 99 nabídne široké veřejnosti bezplatné a anonymní testování na žloutenku typu B a C, HIV i syfilis. Lidé mohou přijít bez objednání. Odběrová sanitka bude přistavena na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích v úterý 7.5.2024 od 13 do 17 hodin.

Patnáct minut. Jen tolik času zabere test na infekční nemoci, který je anonymní a zdarma. „Víme, že testujeme na nemoci, u kterých panují velké předsudky. Často od lidí slýcháme, to se mě netýká, to není nic pro mě. Rádi bychom, aby testování bylo přijímáno jako důležitá součást zdravotní prevence. Zájemci můžou vyšetření spojit s příjemnou procházkou na Sokolský ostrov, posedět u našeho stánku a zeptat se na vše, co je ohledně infekčních nemocí zajímá,“ říká Tomáš Antoňů, vedoucí terénního programu Jihočeský streetwork PREVENT.

Samotný test bude v odběrové sanitce provádět zdravotník z kapilární krve odebrané z prstu. Po vyšetření se každý otestovaný dozví svůj výsledek během několika minut. Testy spolehlivě odhalí žloutenku typu B a C, HIV a syfilis.

Ověřte si svůj zdravotní stav anonymně a zdarma

Proč se přijít testovat? Infekce jako je virus HIV nebo žloutenka typu C se nemusí projevit řadu let. Mnozí tak o tom, že jsou nakažení, ani neví. Bezplatné testování je příležitost, jak nemoc odhalit a získat potřebné informace pro prevenci, popř. léčbu.

PREVENT 99 testuje na infekční nemoci už několikátým rokem. Za tu dobu velký počet lidí s pozitivním testem už nastoupil, nebo úspěšně absolvoval léčbu, která je v dnešní době poměrně jednoduchá, rychlá a vysoce účinná.

Mobilní testování pro veřejnost zajišťuje PREVENT 99 ve spolupráci s Českou společností AIDS pomoc. Bezplatné testování podpořila společnost AbbVie.

O PREVENTu 99

PREVENT 99 je nevládní organizací hrdě plnící funkci občanské společnosti. Působí v Jihočeském kraji od roku 1999, a to zejména v oblastech adiktologie, práce s rodinami, dětmi a mládeží a v oblasti náhradní rodinné péče. Poskytuje sociální, zdravotní a další služby a realizuje vzdělávání a odborná setkání. V rámci svého poslání rovněž vyhledává, popisuje a vyvíjí řešení souvisejících systémově neuchopených sociálních a zdravotních problémů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky PREVENT 99, České Budějovice, prevence, zdraví, testování, žloutenka, HIV, syfilis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé z Českobudějovicka se mohou nechat bezplatně otestovat na infekční nemoci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.