Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Další budějovická školka projde rekonstrukcí

PR článek

V těchto dnech začíná rekonstrukce další českobudějovické školky – MŠ Větrná na Máji, kde dojde ke snížení energetické náročnosti sedmi budov.

 „Stavební práce zahrnují zateplení obálky budov na pěti pavilonech mateřské školy, hospodářské budově a spojovací chodbě. U všech objektů bude provedena výměna stávajících oken a vstupních dveří za nové plastové a instalace vzduchotechniky s rekuperací tepla a chladu. Střechy budou zatepleny, stejně jako na MŠ K. Štěcha budou po rekonstrukci zelené. Dveře a okna v pobytových místnostech dostanou vnější předokenní žaluzie. Součástí rekonstrukce bude i nová kompletní vnitřní silnoproudá elektroinstalace, vzduchotechnika a chlazení s tepelnými čerpadly, školka dostane i nová svítidla,“ představil rekonstrukci první náměstek primátorky Petr Maroš.

Město plánuje stavební práce tak, aby co nejméně zasáhly do chodu školky. „Největší část díla se budou konat o školních prázdninách 2024 a 2025. Během školního roku se budou provádět jenom činnosti, které neovlivní docházku dětí,“ upřesnil Petr Maroš.

Rekonstrukce bude probíhat ve dvou etapách, vždy od dubna do listopadu v letech 2024 a 2025. Celkové náklady budou 61 milionů korun bez DPH.

Nedávno byla dokončena již zmíněná rekonstrukce MŠ K. Štěcha na Máji, kam dochází 300 předškoláků. Součástí byla nová okna, fasáda, vzduchotechnika, dále otopný systém, elektroinstalace a hromosvod. Příjemnou novinkou byla i zelená střecha, která ochlazuje tuto část sídliště a zlepšuje výhled obyvatelům okolních paneláků.

České Budějovice v nejbližších letech plánují opravy, modernizace nebo rozšíření budějovických škol a školek za 1,2 miliardy korun.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky České Budějovice, město, rekonstrukce, školka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další budějovická školka projde rekonstrukcí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.