Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Hobby představí nový rozměr cestování. Czech food expo láká na kulinářské show

Už příští týden, od 9. do 12. května, se na českobudějovické výstavišti koná jedenatřicátý ročník výstavy Hobby, kterou i v letošním roce doprovodí národní potravinářský veletrh Czech food expo. Hobby slibuje představit nový rozměr cestování, potravinářský veletrh nabídne Českou hospůdku a řadu kulinářských show.

Výstava HOBBY je tradičně určena zejména domácím kutilům a zahrádkářům. Prodejci tady nabízí velké množství sazenic, semen, stromků, keřů, ale i vybavení na zahradu nebo potřeby do domácnosti.

Pavilon R1 a venkovní plochy výstaviště nabídnou v letošním roce rozšířenou sekci o cestování. „Na letošním HOBBY najdou návštěvníci inspiraci, poradenství i přímý prodej karavanů, obytných přívěsů, vestaveb a příslušenství. Loni jsme se přesvědčili, že právě o to je mezi návštěvníky stále větší zájem, a tak jim chceme vyjít vstříc a tuto sekci jsme letos rozšířili,“ uvedl předseda představenstva českobudějovického Výstaviště Mojmír Severin. Dodal, že za návštěvu bude stát určitě i pavilon úsporného bydlení. Představí se v něm nové trendy například z oblasti dřevostaveb, izolací, fotovoltaiky, tepelných čerpadel, svoji poradnu nabídne Cech malířů, lakýrníků a tapetářů ČR.

Chybět nebude ani program pro děti HOBBY Dětský svět s dřevěným kreativním koutkem, tvořivými dílnami, dětskou kontaktní ZOO a dalšími aktivitami. V rámci sekce HOBBY SPORT se potom představí jihočeské sportovní kluby od profesionálních až po hobby kluby. „Návštěvníci se mohou těšit například v sobotu na autogramiádu vybraných hokejistů Banes Motor České Budějovice, bude tady orientační běh, ukázky gymnastiky, venkovní laser aréna. V sobotu budeme lákat také na zápasy bojových sportů,“ doplnila mluvčí českobudějovického výstaviště Michaela Čeňková.

K dalším lákadlům letošního ročníku HOBBY patří víkendová RC truck show s plně funkčními, rádiově ovládanými modely a výstava závodních a rallye vozů, která bude po celou dobu trvání výstavy. Hudební doprovodný program bude probíhat tradičně v Pivovarské zahradě.

Veletrh Czech food expo 

Spolu s Hobby se bude i letos konat národní potravinářský veletrh Czech food expo. Druhý ročník nabídne prezentaci českých potravin, kuchařské show, ochutnávky a speciální hosty, kterými bude například kuchař a moderátor Ondřej Slanina z kulinářského pořadu Kluci v akci, česká cukrářka Mirka van Gils Slavíková, držitelka francouzského titulu Professeur en Sucre d'Art (Profesor cukrářského umění) a oblíbená herečka Alice Bendová se svou sestrou, vyhledávanou cukrářkou Andreou Liškovou.

„Pavilon T1 bude letos opravdu naplněn do posledního metru čtverečního, a to jak vystavovateli, tak i velmi atraktivním doprovodným programem," komentoval na tiskové konferenci obchodní ředitel výstaviště Jan Kuběna. Pro návštěvníky bude připravena například tradiční „Česká hospůdka“ s českými potravinami nebo pečení chleba, které bude součástí expozice Svazu Pekařů a cukrářů. Velkým lákadlem bude sobotní venkovní rožnění celého anguského býka.

Cena vstupného zůstala stejná jako v loňském roce. Při nákupu online zaplatí návštěvníci za plné vstupné 100 korun, na místě pak 130 korun. Zlevněné vstupné je online za 70 korun a na místě za sto korun. Rodinné vstupně bude stát 240 korun online a 300 korun na místě. V minulém roce přišlo na obě výstavy 38 189 návštěvníků a představilo se přes 300 vystavovatelů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Výstaviště České Budějovice

Štítky Hobby, výstava, veletrh, Czech food expo, výstaviště, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hobby představí nový rozměr cestování. Czech food expo láká na kulinářské show  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.