Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Tábor připravuje rekonstrukci střechy zimního stadionu

Tábor připravuje rekonstrukci střechy zimního stadionu, což bude stát přibližně 15 milionů korun. Oprava je nutná kvůli stavu střechy a také proto, že město na ní chce instalovat fotovoltaickou elektrárnu.

„Střecha na zimním stadionu doznala v průběhu let řadu poškození. Konstrukce je narušená," uvedla táborská místostarostka Lenka Horejsková (Společně pro Tábor). Porušena byla podle ní střešní fólie a postupem času střecha nasákla vodou.

Město získalo podle ní dotaci na instalaci fotovoltaické elektrárny. Mohlo by ji na střechu namontovat i bez plánované opravy, ale té by se v nejbližší době stejně podle Horejskové nevyhnulo. „A pokud bychom tam nejprve osadili fotovoltaiku, a potom dělali rekonstrukci, tak to bude technologicky složitější a zároveň také dražší. Takže jdeme raději touto cestou," řekla místostarostka.

Táborský zimní stadion byl postaven v roce 1971. Radnice chce v těchto týdnech na zimním stadionu vyměnit chladicí technologii. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Výměna chladicí technologie a další práce spojené s úpravou kluziště budou stát přibližně 17 milionů korun.

Radnice také delší dobu zvažuje výstavbu druhé ledové plochy. Důvodem je vysoká poptávka po využití stadionu, na nějž se kvůli přetížení nedostanou všichni zájemci. Tábor postaví ale druhou ledovou plochu jen v případě, že město bude projekt financovat maximálně z jedné třetiny. Náklady na vybudování sportoviště činí 158 milionů. Táborští zastupitelé proto před časem schválili, že město podá žádost o dotaci na projekt do Národní sportovní agentury. Kromě toho projekt získal podporu ve výši 28 milionů z krajského investičního fondu. „Pokud však dohromady nezískáme přibližně 100 milionů korun, zřejmě od záměru odstoupíme," řekl dříve starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zimní stadion Tábor

Štítky ČR, správa, sporty, energie, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor připravuje rekonstrukci střechy zimního stadionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.