Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mají vědci cit pro umění?

PR článek

Věda a umění jsou zdánlivě rozdílné světy. Stejně tak představa vědce a umělce je u většiny z nás odlišná. Výstavou „Vědci Umělci“ chtějí organizátoři prezentovat myšlenku, že tomu tak ve skutečnosti být nemusí. Svět vědy a umění může stát na podobných principech, způsobu práce a myšlení.

Výstava „Vědci Umělci“ se koná 13. a 14. května 2024. Účastnit se jí bude téměř 30 umělců z řad studentů, vědců, ale také zaměstnanců a absolventů fakulty. Prezentovanou technikou je malba a kresba. Každý z vystavujících má tak možnost ukázat kolegům i veřejnosti průřez jeho/její tvorby, a to nejenom se zaměřením na přírodu. Výstava je prodejní.

„Hlavním smyslem akce je dát prostor a možnost ukázat svá díla i přesto, že účastníci nejsou profesionálními umělci. Výstava je různorodá od velikosti děl po způsoby zpracování i „myšlenky“, kterou chce autor předat. Umělcům jsme nedali žádné omezení, co se týče tématu,“ upřesnila Eva Ďurinová, autorka nápadu, jedna z organizátorek výstavy a také vystavující. „Většina lidí se domnívá, že svět vědy je strohý, přísný, možná sterilní. Opak je ale pravdou. Vědec musí být kreativní, vnímavý. Pokud chce uspět, nesmí se bát experimentů. Tento způsob práce často očekáváme od umělců. Za uměním zase obvykle nevidíme hodiny příprav, trpělivost, přesnost a preciznost. To vidíme ve vědě,“ uvádí organizátorka výstavy.

Přijďte se tedy podívat, zhodnotit a možná se také inspirovat výjimečným prolnutím světů vědy a umění na Přírodovědeckou fakultu, do srdce kampusu Jihočeské univerzity. Oficiální zahájení výstavy je v pondělí 13. května 2024 v 10:30 ve vestibulu budovy C, PřF JU. Vernisáž je s drobným občerstvením.

„Tímto děkujeme ateliéru VIPART za půjčení stojanů na obrazy během výstavy," uzavírá. 

Ohodnoť článek

Štítky Jihočeský univerzita, výstava, vědci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mají vědci cit pro umění?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.