Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Reality 21. století. Bláznivý cirkus nebo promyšlená marketingová strategie? O tom si povíme s finančním a realitním makléřem Václavem Ovečkou

PR článek

Vašek si během tří let na realitním trhu vybudoval respektované jméno a rozšířil tak svou finančně poradenskou praxi. Jeho popularita vzrostla zejména v jižních Čechách, kde se stal známou tváří. Jeho videa na sociálních sítích jsou hitem a jeho stálý úsměv? To je prostě jeho vizitka. Co víc, sám otevřeně mluví o svých těžkých chvílích a inspiruje lidi, aby se nevzdávali a i své složité chvíle překonávali. Dnes se společně podíváme, co všechno stojí za jeho úspěchem, kolik práce a peněz do toho dává.

Svojí prací rozhodně vyvracíte určité mýty realitních makléřů, kteří nejdou s dobou a nejsou inovativní. Jaké to jsou a na co si máme dát jako běžní lidé pozor?
Určitě toho je spousta, co bych mohl říci, ale napadá mě: "Jo, inzerujeme na všech možných realitních webech, ale sociální sítě? Tam jsou přece jen mladí, to nám stejně nic nedá." „Mám fakt dobrý telefon, fotky dělá super. Za dvacet minut mám všechno nafocený a můžu jít." „A uklízet nebo nějak si hrát s interiérem? To fakt ne, to si kupující stejně předělají, tak proč bych to měl dělat, stejně si toho nikdo nevšimne." „Zrovna v téhle lokalitě mám spoustu klientů, kteří hledají nemovitost jako máte právě Vy, tak mi to tu podepište a já je přivedu.“ A mohl bych jít dál, je toho dost. Při výběru makléře je potřeba být opravdu obezřetný.

Vy si tedy nemovitosti na mobil asi nefotíte, jak to tedy děláte?
Připravit nemovitost na prodej je umění, které u nás zvládá tým sedmi až deseti odborníků v závislosti na velikosti projektu. Chcete nahlédnout do zákulisí? Podívejte se na náš vlog, kde vám ukážeme, jak to celé probíhá od začátku do konce. Proces začínáme již ve chvíli, kdy nemovitost přebíráme do správy. Z tohoto prvního kontaktu vzniká surové video, které je základem pro home staging, scénář pro další videa a přípravu kamerových záběrů.

Než se pustíme do natáčení, vybavíme nemovitost – v našem skladě najdete vše od nábytku až po dekorace, a to nám umožňuje vybavit i celý dům, který pak necháme připravený pro prohlídky. Jakmile je vše dokonale nafoceno a natočeno, předáváme materiál naší textařce, která se postará o vytvoření poutavých textů. Současně tvoříme půdorysy, připravujeme web nemovitosti a designujeme brožury.

Následuje inzerce, která je samostatnou kapitolou. Kromě běžné inzerce, jež osloví jen zlomek potenciálních zájemců, saháme po cílených kampaních na sociálních sítích a stále hledáme nové způsoby, jak nemovitost efektivně prezentovat. Každý detail je promyšlený tak, aby zaujal a upoutal potenciálního kupce a byla stále na očích. Svět realit je dynamický, abychom se zde udrželi, jsme ještě dynamičtější.

To je opravdu komplexní práce, co vykonáváte. Kolik Vás tímhle způsobem stojí inzerovat jednu nemovitost?
Inzerce jedné nemovitosti nás obvykle stojí od vyšších desítek tisíc až po nižší stovky tisíc korun. To je investice, kterou jsme ochotni vložit do prodeje, protože víme, že se to vyplatí. Chápu, že ne každý makléř je ochoten přijmout riziko ztráty investice, pokud se nemovitost neprodá. Je to emočně náročné, ale pokud máte ambice dosáhnout velkých věcí, musíte být připraveni čelit velkým výzvám a možným ztrátám.

Když jste takto vidět na sociálních sítích, určitě máte i hatery, jak to zvládáte?
Zpočátku jsem s tím měl opravdu problémy. Dáváte do prezentace nemovitostí maximum – čas, úsilí, peníze – a pak se dočtete, že jste směšný a vaše nemovitosti jsou předražené a hrozné. Ale pak mi došlo, že kritizují hlavně ti, kteří chtějí získat pozornost prostřednictvím lajků za své hejty. Dělají to účelově pro svoje zviditelnění se na někom. Těmto lidem už odmítám věnovat svůj čas a energii. Opravdovou hodnotu pro mě mají skutečné zpětné vazby, které náš tým posouvají vpřed. Takže teď hejty ignoruji, proplouvají kolem mě a neřeším je. Celý náš tým věnuje práci více než sto procent úsilí, a sami sobě dáváme velmi přísné zpětné vazby. Víme, že právě takto se stále zlepšujeme. Projde-li něco naší kontrolou a připomínkami, jednoduše vím, že to je v naprostém pořádku.

Máte nějaké nemovitosti, na které jste vyloženě pyšný?
Rozhodně, jedná se o vilu v Úsilném, která má vlastní vnitřní wellness. Je to skvěle propracovaný dům a je pro mě obrovskou inspirací. Nesmírně se těším na každou jeho návštěvu a prohlídku. Mrkněte na ni také. Další takovou nemovitostí je komplex v Černívsku. Působivý komplex budov, školících místností, ubytování, restaurace. Je zde obrovský potenciál využití ve skvěle dostupném místě plném klidu. Mrkněte zde. Další takovou nemovitostí jsou rozhodně apartmány v obci Stachy na Šumavě. Skvěle postavené, vše v záruce na krásném místě. Mrkněte na webu sami. Další velice zajímavou investiční nemovitostí jsou nově postavené haly ve Vimperku.

Vlastníte i finančně poradenskou společnost. Vnímáte nějaké výhody v propojení financí a realit?
Rozhodně, vždycky říkám, že kupující by se měli těšit na okamžik, kdy si budou balit trenky do kufru a odnášet je do nového domova, zatímco prodávající by měli být v očekávání příchozí platby z advokátní úschovy. Jinak by si neměli dělat starosti s ničím jiným a měli by si celý proces jednoduše užívat. Díky propojení realitních a finančních služeb v rámci jednoho holdingu máme nad celým procesem perfektní přehled. Naši finanční poradci a realitní makléři spolu úzce spolupracují, což umožňuje poskytnout kupujícím i prodávajícím maximální servis a pohodu, na čemž si velmi zakládáme. Naši finanční poradci a realitní makléři spolu úzce spolupracují a poskytují kupujícím i prodávajícím maximální servis a pohodu. A na tom si velmi zakládáme.

Jaké máte vize, kam směřujete?
Mým záměrem je stále zdokonalovat naše služby ve financích a realitách a hledat další cesty rozšiřování byznysu. Nezabýváme se žádnými MLM schématy a neplánujeme masové rozšiřování týmu. Zajímají nás především lidé, kteří jsou na stejné vlně a kteří se sami přihlásí s jasnou vizí a vlastní motivací. S takovými lidmi rádi zvážíme spolupráci. Zároveň nově rozvíjíme menší development projekt, který mě osobně nesmírně baví, a současně rozšiřujeme naše působení na Slovensko. To představuje velkou výzvu.

Říkáte, že chcete inspirovat ostatní svým příkladem toho, co jste prožil, svým životním příběhem. Jaký tedy ve zkratce je, čím můžete inspirovat a motivovat?
Můj život byl jako horská dráha plná extrémů, ale i přes všechny výzvy jsem se dokázal dostat do rovnováhy a nyní žiji krásný a naplněný život. Od samého začátku mě ovlivnil rozvod rodičů, který nás postavil před složité období bez peněz. Stěhoval jsem se přes celou republiku za tehdejší přítelkyní, ale padl jsem tam do pasti podvodníků a přišel o veškeré úspory, co jsem si nashromáždil. Dokonce jsem neměl peníze na splátku hypotéky. Rozchod s přítelkyní ve vzdáleném městě mě postavil před zásadní otázky života – zůstat, nebo odejít, co dál dělat? Zůstal jsem a oženil se. Přišly děti. Založil jsem se společníkem firmu ale brzy došlo k odchodu společníka a ocitl jsem se v pozici, v níž jsem převzal řízení celé firmy sám, aniž bych na to byl připraven. Ačkoliv jsem si vždy představoval život v souznějící rodině plné lásky, jako z filmu, nakonec jsem čelil rozvodu a střídavé péči o děti – situaci, kterou jsem si pro ně nikdy nepřál. Přesto jsem si udržel pozitivní pohled na život a vedu úspěšné společnosti. Jsou konkrétní důvody, proč jsem všechno zvládl a stále zvládám. Mým cílem je sdílet tyto zkušenosti, principy a motivovat ostatní, pomáhat jim v jejich vlastních životních situacích. Přestože jsem se mnohdy cítil na dně a nevěděl jsem, jak dál. Dnes vím, že tyto obtíže mě jen posílily. Daly mi sílu jít dopředu. Když jsem to zvládl já, dokáže to každý, bude-li vědět, jak na to.

Je něco, co byste chtěl čtenářům říci?
Vše závisí na vás a na tom, co si do života zvolíte. Prohlédněte si naše sociální sítě nebo webové stránky, kde se dovíte více o tom, co všechno děláme. Budu rád za každé sledování a zpětnou vazbu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky reality, nemovitosti, Václav Ovečka, realitní makléři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Reality 21. století. Bláznivý cirkus nebo promyšlená marketingová strategie? O tom si povíme s finančním a realitním makléřem Václavem Ovečkou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.