Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Sportovní halu v Třeboni čeká nákladná rekonstrukce, nyní si můžete stavbu naposledy prohlédnout

Již v červnu zahájí město Třeboň nákladnou rekonstrukci své sportovní haly za téměř 110 milionů. Nyní radnice nabízí občanům poslední příležitost, při níž si mohou tuto architektonicky hodnotnou stavbu detailně prohlédnout. Při akci, naplánované na 16. května se návštěvníci seznámí také s detaily plánované modernizace.

„Chceme zájemce pozvat na den otevřených dveří sportovní haly Třeboň. Ten se uskuteční ve čtvrtek 16. května od 16 hodin. Spolu s vedením města a hejtmanem Jihočeského kraje se návštěvníci seznámí detaily projektu na modernizaci haly. Účastníci budou mít také poslední šanci prohlédnout si budovu a místa, kam se běžně nedostanou,“ láká na čtvrteční akci městská tajemnice Petra Pikna Jánská.

Rekonstrukce za téměř 120 milionů

Třeboňská sportovní hala již není v dobrém stavu, a tak je její revitalizace a rekonstrukce více než nutná. „Oprava jakékoliv budovy je vždy problematičtější, náročnější a ekonomicky mnohdy nevýhodná oproti stavbě budovy nové, avšak pro nás byla oprava jasnou volbou s ohledem na fakt, že naše sportovní hala je architektonicky cennou stavbou a desítkami let prověřeným kvalitním sportovištěm pro řadu sportů.“ uvedl k tématu starosta města Jan Váňa.

Připravovaná revitalizace zahrnuje stavební úpravy obvodových konstrukcí a zastřešení sportovní haly včetně vstupního objektu. Dále stavebníci provedou úpravy vnitřních prostor, vstupního objektu a zázemí suterénu haly. Na jižní a severní straně budovy jsou prosklené hliníkové výplně otvor, které zůstanou ponechány. Rekonstrukce by měla výrazně snížit energetickou náročnost stavby.

Předpokládané celkové náklady na rekonstrukci haly vedení města odhaduje 119,5 milionu korun včetně DPH. Realizace stavby bude město hradit ze svého rozpočtu s podporou dotačních programů. V současné době má město schválenou dotaci z Krajského investičního fondu Jihočeského kraje ve výši 10 milionů a stále čeká na rozhodnutí o dalších dvou dotacích od Ministerstva životního prostředí a od Národní sportovní agentury.

"Mimo jiné žádáme o dotaci od Ministerstva životního prostředí v Operačním programu Životní prostředí. Odsud bychom rádi získali dotaci na náklady spojené se snížením energetické náročnosti této budovy.“ doplnil starosta města.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Třeboň

Štítky Třeboň, sportovní hala, dotace, rekonstrukce, modernizace, den otevřených dětí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovní halu v Třeboni čeká nákladná rekonstrukce, nyní si můžete stavbu naposledy prohlédnou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.